Poliisi tutkii Steven Seagalista esitettyjä raiskausväitteitä – syytöksiä useista seksuaalisista ahdisteluista

Julkaistu:

Näyttelijä ja ohjaaja Steven Seagalin väitetään syyllistyneen raiskaukseen ja seksuaalisiin ahdisteluihin.
Hollywoodissa on syksyn ja talven aikana paisunut valtava ahdistelukohu, jossa lukuisia tunnettuja tähtiä on syytetty seksuaalisesta häirinnästä. Marraskuussa myös näyttelijä Steven Seagal joutui syytösten kohteeksi, kun Ally McBeal -sarjasta tuttu Portia de Rossi väitti Seagalin muun muassa avanneen housujensa vetoketjun.

USA Today kertoo nyt, että Los Angelesin poliisi on avannut tutkinnan koskien 65-vuotiasta Seagalia. Poliisi tutkii mieheen kohdistuneita syytöksiä seksuaalisesta ahdistelusta, muttei kertonut tarkemmin millaisista syytöksistä on kyse.

Rolling Stone -lehti kertoi aiemmin lauantaina, että vuonna 1994 avustajana Vaarallisella alueella -elokuvassa nähty nuori nainen väittää Seagalin raiskanneen hänet.

Tapahtumien aikaan 18-vuotias Regina Simons kertoi The Wrap -sivustolle, että Seagal kutsui hänet kotiinsa juhlimaan. Simonsin mukaan paikalla ei ollut ketään muita ja Seagal johdatti hänet huoneeseen, jossa tämä alkoi suudella naista.

Simons kertoi The Wrapille lamaantuneensa tilanteessa täysin ja itkeneensä koko ajan. Hänen mukaansa Seagal raiskasi hänet.

Portia de Rossin ja Simonsin lisäksi ainakin näyttelijä Jenny McCarthy on kertonut Seagalin ahdistelleen häntä. USA Today kertoo, että McCarthyn mukaan näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja painosti häntä riisuutumaan koekuvauksissa vuonna 1995.


Seagal oli McCarthyn mukaan vedonnut siihen, että elokuvassa olisi mukana alastomuutta. Kun McCarthy ilmoitti, ettei hän ole tietoinen moisista kohtauksista, oli Seagal hänen mukaansa todennut elokuvan sisältävän ”kameran ulkopuolista alastomuutta” ja kehottanut näyttelijää näyttämään rintansa. Seagalin edustajat ovat kiistäneet tapahtumat McCarthyn kanssa.

Steven Seagal tunnetaan erityisesti toimintaelokuvista. Hän on toiminut lukuisissa Hollywood-elokuvissa näyttelijänä ja tuottajana sekä ohjannut elokuvan Vaarallisella alueella. Seagal tunnetaan lisäksi muusikkona.


Ennen Seagalia ahdistelusyytöksien kohteeksi ovat joutuneet esimerkiksi tuottajamoguli Harvey Weinstein, näyttelijä Kevin Spacey ja koomikko Louis C.K.