Viihde

Amanda Harkimosta härskiä huumoria teatterilavalla – verrattiin kolera-altaaseen

Julkaistu:

roast
Amanda Harkimo ja kuusi muuta Suomi-julkkista saivat kuulla kunniansa Esko Eerikäisen roastatessa heitä.
Lauantai-iltana Helsingin Savoy-teatterissa nähdään Suomen ensimmäinen urheiluaiheinen roast-show. Antto Terraksen vetämässä roast-illassa nähtiin kahdeksan suomalaisjulkkista: Esko Eerikäinen, Janne Porkka, Mari Perankoski, Remontti-Reiska Jorma Piisinen, tv-kokki Kari Aihinen, tv-pappi Kari Kanala , ex-nyrkkeilijä Juho Haapoja ja dj ja tosi-tv-tähti Amanda Harkimo.

Monien muiden roast-iltojen tapaan Jäähypenkki on ennalta käsikirjoitettu ja sovittu yhdessä kaikkien esiintyjien kanssa. Roast on esiintyvän taiteen muoto, jonka henkeen kuuluu olennaisesti "kanssaroastaajille" naljailu. Jäähypenkin esiintyjät ideoivat yhdessä ennen illan esitystä, miten kukin voisi hiillostaa toisiaan.

Lauantai-illan ensimmäisenä roastaajaksi ryhtyi radiojuontaja Esko Eerikäinen. Ennen Eerikäisen roastaamista Terras esitteli illan julkkikset.

– Vieraana meillä on täällä kahdeksan julkkista, joista suurin osa oli julkkiksia 20 vuotta sitten. Jostain syystä heillä oli tänä lauantai-iltana aikaa tulla tänne, Terras heitti.


Terras myös kiinnitti huomiota Amanda Harkimon asuun. Jokerien dj:nä työskentelevä Harkimo oli pukeutunut joukkueen pelipaitaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Asuin 80-luvulla Neuvostoliitossa ja sielläkin naiset olivat tyylikkäimpiä. Käsi ylös kundit, jotka ei ole pannut, Terras sanoi yleisölle.

– Noh, noh, Amanda vastasi Terrakselle.

Roastaajaksi ensimmäisenä ryhtynyt Eerikäinen otti silmätikukseen Amanda Harkimon.

– Tavallaan kunnioitan Amandaa, kun hänelle miehet ovat kuin c-vitamiini: aamulla ekaksi yksi ja illalla toinen. Amanda on kuin kolera-allas, hän on likainen ja kostea, mutta aina kännissä välillä joku tulee kokeilemaan, Eerikäinen heitti.


Osansa sai kuulla myös Onnenpyörä-juontajana tunnettu Janne Porkka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mukavaa, että pääsitte Janne Porkan viimeiseen tv-esiintymiseen. Jannelle jännä päivä, sillä hän voi sanoa, että pitkästä aikaa hän on töissä, Eerikäinen heitti ja jatkoi:

– Kaikkihan muistaa Janne Porkan Onnenpyörästä, mutta Jethro Rostedt on mennyt tilalle. Turkulainen kiinteistövälittäjä, ne nöyryyttää sua. Janne on aikansa legenda, mutta täytyy muistaa, että ne ajat ovat ohi. Ja toisaalta, kun katson Amandaa, muistan ostos-tv:n munakoneen.

Ensitreffit alttarilla -pappina tunnettua pappi Kari Kanalaa Eerikäinen roastasi uskontoon ja ajankohtaisiin asioihin liittyvistä asioista.

– On se hieno asia, että Jumalan sanansaattaja on näissä tapahtumissa mukana. Kari on siinä mielessä edistyksellinen pappi, että hän ei ole lukenut Raamattua kokonaan, koska siinä on huonot läpät ja köyhä juoni.


Eerikäinen huomioi heitoissaan myös piispa Teemu Laajasalon otsikoissa olleet tekemiset.

– Tänään Kanala tarjoaa, koska hän ottaa piispa Laajasalon oppien mukaan: kortit on mukana ja tänään pannaan kortit vinkumaan.

Huumoria Eerikäinen heitti myös takavuosien tv-tähti Remontti-Reiskasta.

– Kuinka moni kummastelee, että onko se saatana Remontti-Reiska vielä elossa? Jorma on monien messujen vetonaula. Maatalousmessuilla sitä lypsetään ja automessuilla ajetaan.

Edit 14.1. kello 11.36: Lisätty jutun alkuun kappale siitä, mitä roast on ja että vitsit ovat etukäteen esiintyjien kesken sovittuja.