Merja

Viihde

Lenita Airistolta raju paljastus Savon Sanomissa: Joutui kaksi kertaa raiskausyrityksen kohteeksi

Julkaistu:

Seksuaalinen häirintä
Lenita Airisto kertoo Savon Sanomille, että toisella kerralla tekijä oli hänelle entuudestaan tuttu viihde-elämän vaikuttaja.
Liike-elämän vaikuttaja ja yrittäjä Lenita Airisto, 81, ottaa Savon Sanomissa tiukasti kantaa seksuaaliseen häirintään ja maailmalla levinneeseen Me too -kampanjaan. Airiston mukaan kampanja on erittäin hyvä asia, sillä sen avulla pitkään piilossa ollut ahdistelu tulee ilmi.

Airisto kertoo Savon Sanomille, että ahdistelu on myös hänelle erittäin tuttua. Suorasanainen nainen on selvinnyt tilanteista puuttumalla asiaan suoraan ja välittömästi. Hänen mukaansa onkin tärkeää, että naiset puuttuvat epäsopiviin vitseihin ja ahdisteluun heti ja tiukkasanaisesti.

– Miehet vähän pelkäävät mua. Se ei ole mitenkään hassumpi juttu, koska silloin pysytään asiassa, Airisto sanoo Savon Sanomien haastattelussa.

Airisto on kuullut härskejä vitsejä esimerkiksi kokouksissa. Hänen eteensä on tullut myös kaksi hyvin vakavaa tilannetta, kun hänet yritettiin raiskata. Ensimmäisellä kerralla tekijä oli Airistolle tuttu jo entuudestaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pari kertaa on ollut oikein kunnon raiskausyritys. Yksi Suomessa, viihde-elämän oikein kukko ja täysin yllättäen. Nämä raiskauksethan usein tulevat spontaanisti henkilöltä, jonka sinä tunnet jo, mutta et voi kuvitella, että tämä nyt lähtisi liikkeelle.

Airisto kuvailee Savon Sanomien julkaisemalla videolla, kuinka suurikokoinen mies heittäytyi yllättäen hänen päälleen.


Toinen uhkaava tilanne sattui ulkomailla.

– Toisen kerran se tapahtui Italiassa. Erittäin korkea virkamies ulkoministeriössä vei minua yhteen tilaisuuteen, ja ennen kuin päästiin sinne ja oltiin parkkipaikalla, hän heittäytyi päälleni.

Airiston mukaan hänet pelasti molemmilla kerroilla tiukasti vastaan laittaminen.

– Silloin pitää osata potkaista oikeaan kohtaan, hän toteaa tiukasti.

Airisto on puhunut kohtaamastaan ahdistelusta aiemminkin. Viime vuonna hän paljasti Radio Rockin haastattelussa erikoisen tilanteen, joka sattui Oscar-palkitun näyttelijän David Nivenin kanssa. Airistolta oli tiedusteltu, haluaisiko hän tavata Hollywood-legendan ja totta kai hän halusi. Airisto luuli, että hän pääsisi haastattelemaan tähteä, mutta totuus olikin toinen.

– Menin Hiltoniin, minulla oli penaalit ja paperit mukana. David Niven avaa oven, hän oli aamutakissa. Ajattelin, että ohhoh, onpas hän kevyesti pukeutunut. Levitin penaalit pöydälle ja otin lehtiön esille. Rupesin esittämään kysymyksiä ja hän oli selvästi hyvin hämmästynyt. Sanoi, että hän ymmärsi, että tämä olisi hieman toisenlainen kohtaaminen, Airisto muisteli.


Pian kävi selväksi, että Hollywood-tähti olisi kaivannut Lenitasta sänkyseuraa.

– Hän ei käynyt käsiksi mitenkään, mutta ymmärsin, että hän oli valmis sänkyyn. Ajattelin, että höyhennän agentin! Se pakoili mua ja haukuin sen pystyyn.

Airisto valittiin vuonna 1954 Suomen Neidoksi. Tittelin saatuaan hän opiskeli itsensä diplomiekonomiksi ja toimi vuosikymmeniä yksityisyrittäjänä. Airisto on luonut menestyneen kansainvälisen uran ja tehnyt Suomea tunnetuksi maailmalla.


Viime vuonna Airisto julkaisi Elämäni ja Isänmaani -elämäkerran, jossa hän kertoi tarinoita pitkän elämänsä varrelta sekä Suomen historiasta. Kirja käsitteli hyvin suoraan myös Airiston suhteita ja miehiä.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tuntemattomat ihmiset tulivat kysymään, mitä Nooran, 27, kasvoille oli tapahtunut – kuvat tuovat esiin yleisiä terveyspulmia, joista ei kehdata puhua

 2. 2

  Lehti: Avicii löydettiin kuolleena Omanin sulttaaniperheelle kuuluvasta asunnosta

 3. 3

  Kim Jong-unin turva­mies­kaarti herätti huomiota huippu­kokouksessa: Johtajan tuolikin desinfioitiin ennen saapumista

 4. 4

  Antti Rinteelle kävi köpelösti Sdp:n Uudenmaan jäsen­äänestyksessä

 5. 5

  Yllätysuutinen TPS:ltä: Toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, jonka olen nähnyt”

 2. 2

  Kärpät on Suomen mestari! Tappara kaatui trillerissä

 3. 3

  Atte, 18, asuu hotellissa: ”Aika kiva, että siivooja vaihtaa lakanat”

 4. 4

  25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

 5. 5

  Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

 3. 3

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 4. 4

  Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

 5. 5

  Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

 6. Näytä lisää