Venla-voittaja Eero Ritalalta väkevä kannanotto seksuaalisesta häirinnästä Suomessa: ”Miesten tulee lopettaa hyssyttely” - Viihde - Ilta-Sanomat

Venla-voittaja Eero Ritalalta väkevä kannanotto seksuaalisesta häirinnästä Suomessa: ”Miesten tulee lopettaa hyssyttely”

Näyttelijä Eero Ritala käytti tilaisuuden hyväkseen ja otti kantaa elokuva-alaa kuohuttaneeseen aiheeseen Venla-gaalan voittopuheessaan.

12.1.2018 21:38

Näyttelijä Eero Ritala voitti perjantai-iltana järjestetyssä Venla-gaalassa parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan.

Tunteikkaassa voittopuheessaan Ritala kiitti yhteistyökumppaneitaan. Tämän lisäksi perinteinen juhlapuhe sisälsi myös vahvan kannanoton, kun Ritala otti kantaa maailmalta Suomeenkin rantautuneeseen me too -kampanjaan.

– Lopuksi, ennen kuin siirrymme viettämään hauskaa iltaa, haluan sanoa, että seksuaalinen häirintä on ollut ja on edelleen alallamme vakava ongelma, Ritala toteaa.

– Meidän miesten tulee nyt lopettaa se hyssyttely ja hyväksyä se tosiasia, että sitä on. Meidän täytyy mennä eteenpäin ja tehdä kaikki mahdollinen sen hyväksi, että puutumme joka kerta, kun näemme sitä tai havaitsemme sitä.

– Tasa-arvo on pelkästään hyvä asia, se ei ole keneltäkään pois, se on ihmisarvokysymys. Kiitos ja hyvää iltaa, Ritala päätti puheensa.

Ritalan puhe sai aikaan raikuvat suosionosoitukset gaalassa, mutta valtaisan suosio näkyi myös sosiaalisessa mediassa.

Varsinkin Twitterissä Ritalan puhetta kehuttiin estoitta.

Myös Maria Ylipää otti voittopuheessaan kantaa seksuaaliseen häirintään. Hän kiipesi lavalle Ritalan jälkeen ja kiitti Ritalaa siitä, että tämä oli ottanut asian esille omassa puheessaan.

– Ollaan mustissa sen takia, koska uskalletaan sanoa ääneen, missä rajat menee, Ylipää sanoo.

– Näin muutetaan valtarakenteita, kun tehdään tämä asia näkyväksi, Ylipää sanoi lopuksi.

Mustaan pukuun sonnustautunut Ylipää voitti parhaan naisnäyttelijän Kultaisen Venlan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?