Viihde

Napakymppi-legenda Kari Salmelainen varasti show’n Venla-gaalan lähetyksessä – kuittaili viihdealasta jäätävästi

Julkaistu:

venla-gaala
Kari Salmelainen ja Eila Roine pitivät upeat puheet saatuaan elämäntyöpalkinnot Kultainen Venla -gaalassa perjantaina.
Kari Salmelainen palkittiin TV2-kanavalla suorassa Kultainen Venla -gaalan lähetyksessä elämäntyöpalkinnolla. Saman palkinnon sai niin ikään myös näyttelijä Eila Roine. Kaksikko nousi yhdessä lavalle pitämään ikimuistoista kiitospuhetta.

86-vuotias Roine muisteli puheessaan aikaa, jolloin edes kaukosäädintä ei ollut keksitty.

-Hyvät hyssykät, tässä on ihmeellistä seistä. Kiitän arvoisaa televisioakatemiaa tästä kunniasta, mutta myös onnittelen hyvästä muistista. Olen tehnyt uskomattoman tv-työn jo silloin kun kaukosäädintä ei ollut edes keksitty. Silloin ohjelmat katsottiin kiltisti loppuun, eikä vaihdeltu kanavia, Roine sanoi saaden yleisön taputtamaan ja nauramaan villisti.

Roine on tehnyt elämäntyönsä Tampereen Työväen Teatterissa. Sen lisäksi hän on tehnyt valtavan määrän näyttelijäntöitä tv:ssä ja elokuvissa. Hänet muistetaan vuosilta 1996–2013 Pikku Kakkosen juontajana ja ohjelmista Rintamäkeläiset ja Kotikatu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puheessaan Roine muisteli töiden tekemistä elokuva-alalla menneinä vuosina, erittelemättä sen tarkemmin mitä vuosikymmentä tarkalleen tarkoittaa. Hän jäi eläkkeelle periaatteessa jo 90-luvulla, jolloin hänelle myönnettiin taiteilijaeläke.

– Kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Meillä oli niin hauskaa. Toivoisin, että tämä samanlainen ilolla tekeminen ja työstä nauttiminen teille kaikille jatkuisi, hän päätti.

Salmelainen kuittaili Riihimäen suuntaan


Äänessä oli myös Napakymppi-ohjelman aiempi juontaja Kari Salmelainen, 69 vuotta. Salmelainen muisteli puheessaan Napakympin alkuaikoja, sekä myös selvensi ajatuksiaan siitä, millaista televisiomaailma nykyään hänen näkökulmastaan on.

– Kun Napakymppi alkoi aikoinaan, alkuperäinen idea oli Jyrki Hämäläisen. Tauno Äijälä otti riskin, että annetaan pojan kokeilla.

– Jos tänä päivänä haluaa viihdetaiteilijaksi, pitää olla kotoisin Riihimäeltä tai olla riihimäkeläisen kaveri, tai olla sukunimeltään Salminen tai Kuustonen, tai olla kirjailija. Kun minä aloitin, riitti että naiset sanoivat: Se on hyvännäköinen ja hauska, Salmelainen pilaili.

Lisäksi hän kiitti vaimoaan Sirpa Terästä, joka toimi alkuperäisen Napakympin ohjaajana.

– Tämä on meidän yhteinen (palkinto), kiitos Sirpa. Ensimmäisen kauden aikana Sirpalla oli tarkka käsikirjoitus ja suunnitelma. Sitten kun toista ohjelmaa tehtiin, Sirpa sanoi, että ei tästä tule mitään, se tekee ihan mitä sattuu. Katsojat, kiitoksia teille, Salmelainen kiitteli liikuttuneena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt