Viihde

Maria Veitola rehellisenä juontajien palkka-asiasta – vaatii samaa summaa kuin Enbuske ja Salminen: ”Luotan, että ne eivät valehtele mulle”

Julkaistu:

venla-gaala
Juontaja Maria Veitola kertoi IS:n haastattelussa Venla-gaalassa ajatuksiaan tasa-arvosta tv-alalla.
Juontaja Maria Veitola saapui Venla-gaalaan suoraan lomamatkaltaan Tansaniasta. Hän kertoi kuulumisiaan IS:n suorassa lähetyksessä gaalaa edeltäneessä punaisen maton tapahtumassa.

Veitola kisaa tänään parhaan keskusteluohjelman Venla-palkinnosta ohjelmallaan Yökylässä Maria Veitola. Ensimmäinen jakso tuli tällä viikolla tv:stä, ja Veitola myöntää jännittäneensä sen ilmestymistä todella paljon etukäteen.

– Katsoin jakson ja se on hassua, että jännitän niitä aina etukäteen. Meillä on sitä materiaalia tosi paljon, ja se on tosi todenmukainen. Olen siihen tyytyväinen, Veitola pohti.

Veitola on tuttu mediapersoona ja tv-kasvo, joka istui äskettäin esimerkiksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomaristossa. Hän juontaa myös suosittua Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaa yhdessä Tuomas Enbusken ja Roope Salmisen kanssa.


Hänet tunnetaan feministististä ajatuksistaan, joita juontaja ei epäröi kertoa ääneen julkisuudessa. Millaisia ajatuksia viime syksynä leviämään lähtenyt, seksuaalista häirintää vastustava Me Too -kampanja on herättänyt hänessä?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se on kauhean tärkeä ja iso keskustelu. Suomessa se on jäänyt aika pieneksi. Johtuuko se siitä, että ongelma on Suomessa pieni, mutta en kyllä usko, hän vakavoituu.

– Minusta on todella tärkeää, että asiat ovat läpinäkyviä ja otetaan vastuu siitä, että asioiden on muututtava. Kuulun ikäpolveen, että naisen osa on kestää kaikenlaista seksististä paskaa. Nyt ajattelen, että ei mun kuulu kestää, tämä ei ole ok, hän selittää.

Samaan teemaan liittyy myös kysymys palkkojen tasa-arvosta miesten ja naisten välillä. Veitola juontaa EVS-ohjelmaa kahden miespuolisen juontajakollegan kanssa. Hän kertoo vaativansa ohjelman tuotantoyhtiöstä suoraan vähintään yhtä hyvää palkkaa kuin mitä hänen miespuolisille kollegoilleen maksetaan.

– Keskustelen kollegoideni kanssa aika paljon palkasta. Jotkut ovat valmiita puhumaan siitä, jotkut eivät. Olen sälyttänyt sen tuottajille, että mun täytyy saada saman verran tai enemmän (kuin miesten). Sitten vain luotan siihen, että ne ihmiset eivät valehtele mulle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuodenvaihteen jälkeen Veitola ilmoitti Instagram-tilillään kirjoittavansa elämäkertaa. Veitolan kirjan kustantaa kustantaja Johnny Kniga, ja sen on tarkoitus ilmestyä huhtikuussa 2018.

Kultainen Venla -palkintogaala nähdään suorana lähetyksenä TV2:lla klo 20.00 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt