Remu Aaltonen on tunnettu anteliaisuudestaan – ystävä sai rumpalilta mittatilauspuvun: ”Sun pitää olla tyylikäs” - Viihde - Ilta-Sanomat

Remu Aaltonen on tunnettu anteliaisuudestaan – ystävä sai rumpalilta mittatilauspuvun: ”Sun pitää olla tyylikäs”

Monet Remun ystävistä korostavat rokkarin anteliasta luonnetta.

14.1.2018 12:10

Remu Aaltonen on antelias. Jo hänen poikansa Saska otti asian esille luonnehtiessaan isäänsä.

– Joskus tuo ärsyttääkin, esimerkiksi se, miten se jakaa auliisti lahjoja joka puolelle. Hiljattain hän halusi antaa jollekin tuntemattomalle virolaiselle ratsastuksenharrastajalle hyvät saappaat. Faija on pyyteetön. Se antaa vaikka housut jalastaan, jos kelaa, että joku muu tarvitsee niitä enemmän, Saska kertoo.

Mato Valtonen­

Muusikko Mato Valtonen sai Remulta puvun.

– Remu kerran katsoi minua, lahtelaista nöösipoikaa:Sä oot ihan juntin näköinen. Aijaa, no sitten olen. Minulle oli ihan sama, Valtonen muistelee.

– Tuus tänne, se sanoi – ja vei kotiinsa. Siellä Remu alkoi plärätä karderoobiaan, katsoi minua välillä ja otti sieltä kaapista jotain pukuja. Yhtäkkiä minulla oli helvetin hieno puku päällä – en ollut niin hienoa nähnytkään. Siihen se haki vielä punaisen solmion ja punaiset buutsit. Seisoin siinä sitten ja Remu katsoi: Nyt sä et oo juntin näköinen.

Remun 60-vuotisjuhlat Vanhalla ylioppilastalolla. Remu ja Ilkka Vainio.­

Samanlaista kohtelua sai myös Remun ystävä ja yhteistyökumppani Ilkka Vainio.

– Ehdotin Remua Tangomarkkinoille tuomariksi – ja Remu otti tehtävän vastaan. Kun tuomaristo kokoontui, Remu stailasi tuomariston naiset saman tien. Kävi kirpputoreilla, haki kengät, takit ja kaikki, Vainio nauraa.

– On se minullekin puvun tuonut. Kun Tavastialla pidettiin Paula Koivuniemen levyn julkkareita, Remu tuli sinne ja sanoi, että et voi liikkua farkkupaidassa. Sun pitää olla tyylikäs. Tässä on sulle mittatilauspuku!

Tapahtumajärjestäjä ja ravintolayrittäjä Aimo Lindgren sai Remulta auton lainaan, kun oli tekemässä lehtijuttua rumpalista.

– Remu katsoi autoani, isoa Citikkaa ja sanoi, ettei mennä tuolla. Remulla ei ollut korttia, joten minä ajoin sitten hänen autoaan. Se oli hieno, kullanvärinen Bertone-Volvo. Kauppatorilla meni hyvin, Remua haastateltiin yli tunti. Sen jälkeen Remu halusi jäädä keskustaan omille asioilleen. Autosta hän sanoi: Palautat, kun et tarvii. Aika hyvä luottamus.

Costi Hautamäki­

Myös Popedan kitaristi Costello Hautamäki on kokenut Remun avokätisyyden.

– Minulla on Remulta kaksi isoa mattoa, kristallikruunu, kaksi pukua ja yks nahkatakki, kitaristi nauraa.

 

Ilkka Alanko sai Remulta puhelinsoiton. Remulla oli piano, joka ei mahtunut tämän kotiin. Helpoiten siitä pääsi eroon lahjoittamalla se eteenpäin.

– Kun hankin isomman talon, Remu soitti: Tule hakemaan tuo hanuri täältä, Ilkka kertoo.

– Olin ihan, että nyt en Henry ymmärrä. ’Hanuri’ tarkoitti harvinaista taffelipianoa, joka ei enää mahtunut Remun uuteen kotiin. Lisäksi olen saanut Remulta ’murjuuni’ pari helvetin makeeta ’fikkaria’ eli kattolamppua ja muun muassa ’pulpetin’ eli ison ruokapöydän.

Ilkka Alanko­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?