Markku Alénin poika Andrei näytteli Tuntemattomassa Rahikaista: ”Uran paras kokemus”

Näyttelijä Andrei Alén asuu Lontoossa, mutta vietti kuukausia Suomessa Tuntemattoman Sotilaan kuvauksissa.


13.1.2018 7:50

Andrei Alénin sukunimi on monelle tuttu. Hänen isänsä on nimittäin rallilegenda, Teknavi-ohjelmassa esiintyvä Markku Alén. Andrei naurahtaa, ettei hänestä olisi koskaan ollut rallikuskiksi.

– Anton-veljestäni tuli rallikuski. Minä olen huono kuski ja isän taidot periytyivät Antonille, Andrei naurahtaa ISTV:n Tainola Show’ssa.

Omalla tavallaan ammattikuljettajan ja näyttelijän työ sivuavat toisiaan. Andrein mielestä molemmissa pitää olla rohkeutta ja tilannetaju kohdallaan.

Alénit asuivat aikoinaan isän työn takia Englannissakin. Kotia hoiti Marianne-äiti, sillä Markku Alén matkusti maailmalla rallia ajamassa.

– Koti oli äidin vastuulla ja hän onkin ollut mitä parhain äiti. Koska isä oli niin paljon poissa, äiti hoiti kotia. Kun isä sitten oli kotona, hän oli sitä sataprosenttisesti, Andrei muistelee.

Andrei sanoo ymmärtävänsä isänsä ammatin, sillä Andrein mielestä isä toteutti unelmaansa.

– Minäkin toteutan nyt omaa unelmaani, hän sanoo.

Kun Andrei päätti, että hän haluaa näyttelijäksi, hän muutti Englantiin ja valmistui siellä näyttelijäksi 2006. Andrei ajatteli tulla Suomeen, mutta sai samantien töitä ja jäi sille tielleen.

Elämänsä parhaaksi näyttelijäkokemukseksi hän sanoo rooliaan Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa. Andrei esittää sotamies Rahikaista.

– Olin pitkään tietoinen projektista ja sain viime vuoden helmikuussa tietää, että Aku haluaa minut tekemieni koekuvausten perusteella mukaan. Urallisesti filmaukset olivat elämäni paras kokemus, aiemminkin Louhimiehen kanssa työskennellyt Andrei sanoo.

  • Katso Andrei Alénin koko haastattelu oheiselta Tainola Show’n videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?