Gianni Versace ammuttiin brutaalisti kotiportailleen vuonna 1997 – ökykartanolla värikäs historia: katso hulppeat kuvat

Julkaistu:

casa casuarina
Muotisuunnittelijan murha ja murhan näyttämönä toiminut kartano ovat televisiosarjan myötä herättäneet taas kiinnostusta.
Italialaisen muotisuunnittelijan Gianni Versacen murha on jälleen noussut uutisotsikoihin, kun Yhdysvalloissa ilmestyy viikon päästä murhaa käsittelevä yhdeksän jakson minisarja The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Versace murhattiin hulppean kartanonsa portaille vuonna 1997.

Versacen suku julkaisi E!Newsin mukaan lausunnon, jossa tuomittiin televisiosarja, joka pohjautuu suvun mukaan huhupuheita ja juoruja sisältävään kirjaan.

– Gianni Versace oli rohkea ja rehellinen mies, joka osallistui humanitaariseen työhön muiden hyväksi. Kaikista mahdollisista kuvauksista koskien hänen elämäänsä ja perintöään, on surullista ja tuomittavaa, että tuottajat ovat valinneet esittää hänestä vääristyneen ja valheellisen version, jonka on luonut (kirjailija) Maureen Orth.


Sarja on kuitenkin herättänyt kiinnostusta Versacea ja tragedian näyttämönä toiminutta kartanoa kohtaan.


Miami Beachin Ocean Driven varrella sijaitsevan kartanon rakennutti öljyperijä Alden Freeman vuonna 1930. Sen arkkitehtuuri sai inspiraatiota tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbuksen Dominikaaniseen tasavaltaan 1500-luvun alussa rakentamasta talosta, The Telegraph kertoo. Freeman jopa otti kaksi tiiltä Unescon maailmanperintökohteesta.

Casa Casuarinana tunnetussa talossa oli 24 asuntoa, jotka oli tarkoitettu Freemanin ystäville. Freemanin jälkeen huoneet laitettiin vuokralle.


Versace osti alkuperäisen talon ja sen viereisen hotellin vuonna 1992. Kuubaan matkalla ollut suunnittelija oli vain piipahtamassa Miamiassa siskonsa luona, kun hänen autonkuljettajansa vei miehen ajelulle South Beachille. Talon nähtyään Versace päätti jäädä Miamiin. Myöhemmin hän kuvaili suhteensa taloon olleen ”rakkautta ensisilmäyksellä”.

Versacen Donatella-sisko muisteli The New York Timesin haastattelussa vuonna 2005 mukaan kysyneensä, kuinka mies aikoisi saada omakseen talon, jossa asuttiin.

– Hän sanoi: ”Älä murehdi siitä, me puhumme lakimiehille.” Ja hän teki sen, en tiedä miten, Donatella Versace sanoi lehdelle.


Ostettuaan rakennuksen suunnittelija remontoi rakennuksen yli 32 miljoonalla dollarilla (yli 26 miljoonalla eurolla), Town and Country -lehti kertoo. Rakennuksen 24 asuntoa muutettiin kymmeneksi sviitiksi. Talossa asui Versacen perheenjäseniä.


Hotellirakennus purettiin uima-altaan ja puutarhan tieltä. Uima-allasta reunustaa 24 karaatin kultalaatat. Italiassa valmistetut mosaiikkilaatat muodostavat altaan eteen Medusan, joka kreikkalaisessa mytologiassa oli hirviömäinen gorgo, joka muutti katseellaan ihmiset kiveksi.

Uima-allasta reunustavat patsaat puolestaan tuotiin 1500-luvun ranskalaisesta kartanosta, The Huffington Post kertoo.


Luksus näkyy jopa kylpyhuoneissa ja vessoissa. Yhteen suihkuun mahtui kymmenen ihmistä. Vessassa oli puolestaan yksi kolmesta Versacen valmistamasta vessanpöntöstä. Marmorista tehdyssä pöntössä oli kultainen istuin ja kansi.

– Jokainen huone on eri unelma, yksi Giannin unelmista, Donatella Versace kuvaili sisustusta.

Casa Casuarinassa Versace järjesti jättibileitä, joissa nähtiin maailmanluokan tähtiä. Madonnalla oli jopa oma sviittinsä.


Versacen kuoleman jälkeen kartano myytiin 2000-luvun alussa ja siitä tehtiin luksushotelli, jona se toimii vielä tänä päivänä. Nykyisin hotellin nimi on The Villa Casa Casuarina.

Rakennuksessa on kuitenkin vielä paljon jäljellä Versacen ajoista. Esimerkiksi Versacen ja hänen Donatella-siskonsa makuuhuoneissa on yhä jättikokoiset sängyt, joihin lakanat täytyy valmistaa mittatilaustyönä, CNN kertoo. Myös koristeelliset seinät ja katot ovat Versacen ajalta.


Rakennuksessa on myös jäljellä Versacen rakennuttama kahdeksan hengen turkkilainen höyryhuone ja suihku. Sen sijaan kultainen vessanpönttö on poissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt