Cristal Snow’n syömishäiriö nosti päätään Selviytyjissä – painoi nuorena pahimmillaan vain 55 kiloa: Tältä hän näyttää nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Cristal Snow’n syömishäiriö nosti päätään Selviytyjissä – painoi nuorena pahimmillaan vain 55 kiloa: Tältä hän näyttää nyt

Cristal Snow sairasti nuoruudessaan vakavan syömishäiriön.

12.1.2018 10:01

Juontaja-laulaja Cristal Snow’lle Selvitytjät Suomi -ohjelman kuvaukset olivat hyvin rankka kokemus niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kilpailijat joutuvat myös sinnittelemään sillä vähäisellä ravinnolla, mitä viidakosta onnistuvat haalimaan.

– Aikamoinen mindfuckihan se oli, ihan hullua, Snow puuskahtaa.

Snow on kamppaillut nuoruudessaan vakavan syömishäiriön kanssa. Pahimmillaan juontaja painoi vain 55 kiloa ja hänen siskonsa eivät meinanneet tunnistaa häntä. Snow kokee, että hänen taustansa karulla tavallaan auttoi häntä kilpailussa.

Selviytyjissä kilpailijat kituuttivat keskimäärin 400 kalorin päiväannoksilla. Cristal ei silti välttämättä kyennyt syömään kaikkea.­

– Ihan kamalaa sanoa, mutta kun on kärsinyt syömishäiriön, niin minua ei haitannut olla nälässä. Minulle ei ollut vaikeaa olla ilman ruokaa. Siellä tuli juotua vettä niin paljon, että en edes kokenut nälkää, hän tunnustaa.

– En välttämättä pystynyt syömään edes niitä annoksia, mitä sain. Kroppa pisti välillä vastaan niin, että oli pakotettava itsensä syömään.

Varsinkin alussa Snow psykologisesti käänsi tilanteen päässään niin, ettei tarvitsekaan ruokaa. Painoa tippui lyhyessä ajassa reilusti, yli kymmenen kiloa.

– Se on sitä kontrollia. Aloin pelata ajatuksella ja vain mietin, että juo koko ajan. Sitä pystyi kilpailussa käyttämään edukseen, Snow tuumaa.

– Hämmästelimmekin jälkeen päin muiden kilpailijoiden kanssa, kuinka vähällä ihminen lopulta selviää, hän jatkaa.

Mariko Pajalahti, (ylärivissä vas.), Sara Chafak, Juhana Helmenkalastaja, Kalle Palander, Katja Ståhl, Noora Karma, Ilari Sahamies ja Kai Vaine sekä Janni Hussi (alarivissä vas.), Helena Ahti-Hallberg, Sampo Kaulanen, Ville Lång, juontaja Juuso Mäkilähde, Jekku Berglund, Musta Barbaari eli James Nikander, Cristal Snow ja Kimmo Vehviläinen kilpailevat Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?