Miksi Mikael Gabriel saa jatkaa nuorten suosimassa kykyohjelmassa huumekohun jälkeen? Näin X Factorin tuottajat vastaavat

Julkaistu:

x factor
MTV:n ja tuotantoyhtiön vastaavat tuottajat kertovat, miksi Mikael Gabriel saa jatkaa X Factor Suomessa huumekohusta huolimatta.
MTV:n X Factor Suomi -laulukisassa etsitään seuraavaa supertähteä Suomen viihdetaivaalle. Tuomaristossa nähdään Suvi Teräsniska, Michael Monroe, Saara Aalto ja Mikael Gabriel.

Maailmalla huippusuosituksi noussut laulukisa joutui jo loppusyksystä kohun keskelle ohjelmassa tuomarina toimivan rapartisti Mikael Gabrielin kerrottua marraskuussa Facebookissa viettäneensä yön putkassa kärähdettyään ratista.

– Poliisi teki minulle huumetestin, joka näytti positiivista kannabiksen osalta. Minut vietiin kuulusteluihin Pasilan poliisivankilaan, jossa vietin elämäni ensimmäisen ja viimeisen yöni sellissä, Mikael Gabriel kertoi tapahtuneesta Facebook-sivullaan.

Huumekäry tuli ikävänä yllätyksenä Helsingin kaupungille, sillä räppäri tähditti perinteisiä pormestarin itsenäisyyspäivän juhlia putkassa vietetyn yön jälkeen.

Mikael Gabriel sanoo Ilta-Sanomille olevansa pahoillaan tapahtuneesta ja oppineensa virheistään.

– Virheitä sattuu ja ne ovat elämän suola. Virheet on virheitä ja niistä opitaan. Sen takia virheet ovat myös elämässä tärkeitä, Mikael Gabriel sanoo.

Julkisuudessa on herännyt keskustelua siitä, kuinka Mikael Gabriel on saanut jatkaa ohjelman tuomarina huumekohusta huolimatta.

– Asia käsiteltiin yhdessä Miklun kanssa ja vaikka teko ei ole hyväksyttävä, niin emme nähneet syytä, miksi ei olisi voinut jatkaa, ohjelmaa tuottavan FremantleMedian vastaava tuottaja Anne Wahlström kertoo.

– Asia on nyt meidän päässä käsitelty ja Miklun kanssa käsitelty ja sillä siisti.


Myös MTV:n vastaava tuottaja Tomi Suomela on samoilla linjoilla.

– Asia on tosiaan sillä tavalla, että heti tapahtuneen jälkeen uutisoitiin, että MTV ja tuotantoyhtiö ja Mikael on asiasta keskustelleet ja ovat sopineet, että Mikael jatkaa.

Metsäketo ja Kasmir saivat potkut

Viimeisen vuoden sisällä MTV:n ohjelmissa on käynyt tilanteita, että ohjelmaan osallistuvat julkkiset ovat keskeyttäneet osallistumisensa ohjelmiin heidän ympärillään velloneiden kohujen vuoksi.

Tomi Metsäketo sai lokakuussa potkut Tähdet, tähdet -ohjelmasta, kun hänen yksityiselämänsä tapahtumat nousivat otsikoihin. Sosiaalisessa mediassa käytiin kiivasta keskustelua miehen käyttäytymisestä naisia kohtaan ja häntä kohtaan esitettiin myös ahdistelusyytöksiä. Metsäketo olisi halunnut jatkaa ohjelmassa, mutta MTV päätti poistaa hänet, sillä kanavan mielestä se olisi vienyt huomion itse ohjelmasta.

Viime keväänä Kasmir ja tuotanto päättivät puolestaan yhdessä, että laulaja jättäytyy pois Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Kasmir joutui kohun keskelle, kun selvisi, että hän on kuulunut Haippirinki-nimiseen WhatsApp-ryhmään, jossa Axl Smith on jakanut yhden salaa kuvatun seksivideon ja yhden salaa otetun kuvan. Kasmiria eli Thomas Kirjosta kuultiin oikeudessa todistajana.

Metsäketo tai Kasmir eivät kumpikaan ole olleet syytettynä rikoksesta, mutta heidät poistettiin ohjelmista.

Miksi Mikael Gabriel sai tapahtumista huolimatta jatkaa? Antaako tämä mielikuvan, että huumeiden käyttö olisi hyväksyttää?

– Tietenkään se ei ole hyväksyttävää, Suomela toteaa.

– Tuotantoja ei kuitenkaan voi suoraan verrata toisiinsa. Nämä asiat käsitellään tapauskohtaisesti ja päätökset ovat aina vaikeita. Mikael Gabriel on selkeästi osoittanut kantavansa vastuun teoistaan ja toiminnastaan ja me puolestamme haluamme tukea häntä henkilökohtaisten haasteidensa voittamisessa, hän jatkaa.

– Minä en ota muiden tuotantoyhtiöiden ohjelmiin kantaa, Wahlström komppaa.


Suomela kertoo, että MTV:lle ei ole tullut palautetta Mikael Gabrielin osallistumisesta ohjelmaan.

– Mikael on itse käsitellyt asian omassa viestinnässään, ja ihan suora selkäisesti on myöntänyt, että näin on käynyt.

– Ja asia on hoidossa, hänen omat toimenpiteet on käynnissä, Wahlström jatkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt