Muistatko vielä hittiyhtye Kwanin Marikon? Vaihtoi täysin alaa: tältä hän näyttää nyt! - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä hittiyhtye Kwanin Marikon? Vaihtoi täysin alaa: tältä hän näyttää nyt!

Mariko on asunut viimeiset kolme vuotta Helsingissä.

11.1.2018 13:48

Kwan-yhtyeestä tutuksi tullut artisti Mariko nähdään helmikuussa alkavassa Selviytyjät Suomi -sarjassa. Mariko kertoo, että hänen atooppinen ihonsa ei pitänyt Filippiinien ilmastosta lainkaan. Suurimpana riesana Marikolla kuitenkin oli oma tilan tarve.

– Minulle rankinta oli jatkuva sosiaalinen kontakti ihmisten kanssa. Tarvitsen yleensä niin valtavasti omaa aikaa. Jouduin pohtimaan, kuinka paljon voin vetäytyä tästä, etten jäävää itseäni ulos kisasta.

Atooppinen iho kiusasi Marikoa Selviytyjät-kilpailussa.

Mariko sanoo, että rankkaa oli myös valehtelu.

– Se oli hurjaa, että pystyin valehtelemaan ja katsomaan toista suoraan silmiin. Tiesin kyllä, että se on asia, joka tuonne lähtiessä on edessä ja piti vain pohtia, pystynkö sen kanssa elämään.

Nykyään joogaopettajana työskentelevä Mariko kertoo innostuneensa kutsusta ohjelmaan välittömästi. Kun kutsu tuli, Mariko oli juuri kahvilan vessassa.

– Näin, että taas tämä sama numero soittaa, joka on muinakin päivinä soittanut. Vastasin kahvilan vessassa ja sanoin heti, että todellakin lähden ohjelmaan mukaan. Vaikka en ole koskaan seurannut selviytyjiä, niin tämä on ollut asia, josta olen tiennyt ja josta innostuin heti.

Mariko Kwan-aikoinaan vuonna 2001.

Kwaninn suosikkivuosien jälkeen Mariko muutti New Yorkiin. Nyt hän on asunut Helsingissä kolme vuotta ja alkanut pitkän ajan jälkeen kirjoittamaan musiikkia.

– Musiikin kirjoittaminen on niin ihanaa. Minun piti näköjään pitää näin pitkä tauko musiikista, että nautin taas. Nyt saan tehdä suuria rakkauksiani: musiikkia ja ohjata joogaa. Saan elää aika tasapainoista elämää tällä hetkellä.

Mariko nähtiin myös Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa vuonna 2007.

Mariko ei usko, että suursuosiota nauttinut Kwan palaa koskaan keikkalavoille tai studioon.

– Meillä oli mahdollisuus tehdä paluu vuonna 2014, mutta päätimme olla tekemättä. Meillä oli Kwanin kanssa niin upeaa aikaa silloin. Jotkut asiat ovat vaan sellaisia, että niitä on parempi olla uusimatta ja pitää hienot muistot. En usko että enää olisi samanlaista.

Selviytyjät Suomi alkaa Nelosella 4. helmikuuta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?