Tältä Kurt Cobainin tytär, 25 vuotta, näyttää nykyään – kaunotar tahkoaa Nirvana-hiteillä megasummia: Karu varhaislapsuus - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä Kurt Cobainin tytär, 25 vuotta, näyttää nykyään – kaunotar tahkoaa Nirvana-hiteillä megasummia: Karu varhaislapsuus

Nirvana-legendan tytär Frances Bean Cobainin elämä on monella tavalla ainutlaatuinen. Hän oppi tuntemaan isänsä äänen miljoonia myyneitä grunge-kappaleita kuuntelemalla.

Frances Bean Cobain (kuvassa edessä) tienaa Nirvana-hiteillä kuukaudessa lähes 100 000 euroa. Taka-alalla kuvassa äiti Courtney Love.­

10.1.2018 16:31

Nirvana-yhtyeen edesmenneen laulajan Kurt Cobainin ja Courtney Loven tytär Frances Bean Cobain, 25 vuotta, on niin rikas, että hänen ei tarvitsisi tehdä elämässään päivääkään töitä. Francesin ansiot vuotivat julkisuuteen viime syksynä oikeuden asiakirjoista Francesin ja tämän ex-miehen Isaiah Silvan avioeron yhteydessä.

Papereista selvisi, että Frances saa joka kuukausi lähes 100 000 euroa tekijänoikeuspalkkioita Nirvana-yhtyeen edelleen suosituista megahiteistä. Samassa yhteydessä kerrottiin, että Frances Beanin yhteenlasketun omaisuuden arvo on yli kymmenen miljoonaa euroa.

Mutta myös nuoren kaunottaren menot ovat sen mukaiset: Joidenkin lähteiden mukaan Frances kuluttaa joka kuukausi noin 175 000 euroa elämiseensä.

Francesin elämä ei ole ollut helpoimmasta päästä, sillä hänet huostaanotettiin raisua rokkielämää elävien vanhempien luota vastasyntyneenä. Myöhemmin hänen isoäitinsä nimettiin hänen lailliseksi huoltajakseen.

Hän onkin elänyt elämänsä mahdollisimman kaukana julkisuudesta, ja antoi ensimmäisen haastattelun liittyen isänsä kuolemaan vasta vuonna 2015. Rolling Stone -lehden jutussa kerrotaan, että Frances oli teininä ”goottityttö”. Urallaan hän on tehnyt töitä visualistina, taiteilijana ja myös tuottajana: Hän oli mukana tekemässä isänsä elämästä kertovaa dokumentaarista produktiota vuonna 2015.

Frances Bean Cobainilla on paljon tatuointeja käsivarsissaan.­

– En oikeastaan edes tykkää Nirvanasta niin paljon. Pidän enemmän Mercury Revistä, Oasiksesta ja Brian Jonestown Massacresta. Grunge-skene ei ole minua varten. Mutta Territorial Pissings Nevermind-albumilla on helvetin hyvä biisi, tytär sanoi Rolling Stonelle.

Kun Frances oli vauva, hän ei ollut juuri lainkaan isänsä kanssa. Hän oppi tuntemaan isänsä äänen Nirvanan kappaleita kuuntelemalla ja vanhoja tallenteita katsomalla.

– Hänen puheäänensä on samankaltainen kuin minun. Sillä tavalla monotoninen. En tiedä miksi hitossa. En edes osannut puhua, kun hän oli vielä maisemissa.

Kurt Cobain kuoli 5. huhtikuuta 1994 vain 27-vuotiaana. Tytär oli tuolloin vasta alle 2-vuotias pikkulapsi. Metro-lehti kirjoitti, että Frances julkaisi isänsä muistoksi kauniin kirjoituksen sosiaalisessa mediassa 20. helmikuuta 2017. Tuolloin hänen isänsä olisi täyttänyt 50 vuotta, jos olisi vielä elossa.

– Sinua rakastetaan ja sinua kaivataan. Kiitos siitä, että annoit minulle elämän, Frances kirjoitti. Kaunis päivitys sai nopeasti yli 100 000 tykkäystä.

Nirvanan tie oli lyhyt, mutta vaikutus alternative-rockin maailmassa lähtemätön. Nevermind-albumilta singlenä julkaistu Smells Like Teen Spirit (1991) ylsi Billboard-listalla parhaimmillaan kuudennelle sijalle ja useiden eri maiden virallisten singlelistojen ykkössijalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?