Millä viisulla Saara Aalto edustaa Suomea euroviisuissa? Ehdokaskappaleiden julkaisupäivät julki - Viihde - Ilta-Sanomat

Millä viisulla Saara Aalto edustaa Suomea euroviisuissa? Ehdokaskappaleiden julkaisupäivät julki

Saara Aallon UMK-kappaleet julkaistaan helmikuussa. Ensimmäinen biisi julki 9. helmikuuta.

10.1.2018 10:25

Saara Aalto edustaa Suomea tänä vuonna Lissabonissa järjestettävissä euroviisuissa.

Vaikka Suomen viisuedustaja tiedetäänkin, niin kappale on edelleen mysteeri. Se selviää 3. maaliskuuta Espoon Metro-areenalla järjestettävässä konsertissa, jossa yleisö saa valita kolmesta kappaleesta yhden, jonka Aalto esittää euroviisuissa.

Valittavana on kolme ehdokasta, ja ensimmäinen niistä julkaistaan musiikkivideon kera perjantaina 9. helmikuuta. Toinen kappale ja musiikkivideo julkaistaan viikkoa myöhemmin 16.2. ja kolmas 23.2. Kappaleet ovat kuultavissa heti vuorokauden vaihduttua klo 00.00. Biisit ja musiikkivideot löytyvät Uuden Musiikin Kilpailun nettisivuilta.

– Kaikki kolme biisiä ovat niin mahtavia, että mikä tahansa niistä voisi olla viisuvoittaja. Kaikissa on tosi vahvat teemat ja mieleenpainuvat melodiat. Uskon, että jokainen löytää sieltä oman suosikkinsa ja 3.3. show’sta tulee tosi tiukka biisikilpailu, Aalto lupailee UMK:n tiedotteessa.

Kappaleiden nimet ja tekijätiimit kerrotaan biisin julkaisun yhteydessä. Aalto on kertonut pakertaneensa ahkerasti kappaleiden parissa, ja paljastanut sosiaalisessa mediassa kirjoittaneensa jo lähes 40 kappaletta. Laulaja on kertonut myös saaneensa apua todelliselta viisukonkarilta: Linnea Debiltä.

Linnea Deb on ruotsalainen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, joka on tehnyt todella monia Melodifestivalen -kisassa kuultuja kappaleita. Suurin ja tunnetuin kappaleista on Måns Zelmerlöwinin esittämä Heroes, jolla laulaja pokkasi euroviisuvoiton vuonna 2015.

Kansainvälistä apua Aalto on saanut muualtakin. Marraskuun alussa Aalto paljasti brittiläisen The Sun -lehden haastattelussa, että hänen viisukoreografiansa tulisi tekemään huippusuosittu brittikoreografi Brian Friedman. 40-vuotias Friedman on myös tunnettu Britannian X Factor -ohjelman koreografina.

– Hän teki kaiken luovan X Factorissa ja olemme täydellinen tiimi, joten palaamme takaisin yhteen, Saara kertoi The Sunin haastattelussa.

– Se tulee olemaan kuin X Factorissa, mutta isompaa, laulaja hehkutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?