20-lapsisen perheen hulppea lomamatka herätti epäilykset – kuinka yhden ihmisen palkka riittää kaikkeen? ”Miten h*lvetissä...” - Viihde - Ilta-Sanomat

20-lapsisen perheen hulppea lomamatka herätti epäilykset – kuinka yhden ihmisen palkka riittää kaikkeen? ”Miten h*lvetissä...”

20-lapsinen brittiperhe nostattaa elämällään keskustelua sosiaalisessa mediassa.

8.1.2018 18:32

Britannian suurin perhe, Radfordit, esiintyivät tammikuun alussa paikallisessa aamu-tv-ohjelmassa ja aiheuttivat melkoista keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Keskustelu sai jatkoa, kun perheen elämästä kertovat ohjelma 20 Kids and Counting starttasi tv-ruuduissa.

Sarjassa seurataan Sue ja Noel Radfordin sekä heidän 20 lapsensa tavallista arkea.

Brittilehti Daily Mailissa kerrotaan, että Sue ja Noel tapasivat ensimmäisen kerran, kun Sue oli 7-vuotias ja Noel 12. Heidän ensimmäinen lapsensa syntyi vain 7 vuotta myöhemmin, eli Suen ollessa vain 14-vuotias. Lehden mukaan pari päätti pitää lapsen, koska kumpikaan ei halunnut antaa lasta adoptoitavaksi.

Esikoisen syntymän jälkeen edessä oli yhteen muutto ja naimisiin meno ja pian sen jälkeen toinen lapsi ilmoitti tulostaan.

Suen ja Noelin esikoinen, Chris, on nyt 28-vuotias. Hänen jälkeensä Sue on synnyttänyt 19 kertaa: Sophien, 23, Chloen, 22, Jackin, 20, Danielin, 18, Luken, 17, Millien, 16, Katien, 14, Jamesin, 13, Ellien, 12, Aimeen, 11, Joshin, 10, Maxin, 8, Tillien, 7, Oscarin, 5, Casperin, 4, Hallien, 2, Phoeben, 16 kk, ja Archien, 3 kk. Alfie-poika, syntyi kuolleena vuonna 2014, mutta on edelleen tärkeä osa perhettä.

Sosiaalisessa mediassa katsojia on ihmetyttänyt perheen elintason ylläpitäminen. Monet katsojat ovat sitä mieltä, että perheen tulot eivät voi mitenkään riittää 20 lapsen elättämiseen, ja heidän arvellaan elelevän sosiaalituen varassa.

Todellisuudessa perhe omistaa leipomon, ja brittimedian mukaan Noel tienaa vajaat 50 000 puntaa eli noin 56 000 euroa vuodessa. Sue on kotona lasten kanssa ja pari kertoo saavansa viikossa noin 170 puntaa eli noin 190 euroa lapsilisiä. Muita tukia he eivät omien sanojensa mukaan saa tai ota vastaan.

Erityistä ihmetystä aiheuttaa se, kuinka pariskunnalla on varaa viedä heidän kaikki 20 lastaan lomareissulle Floridaan. Ensimmäisessä 20 Kids and Counting -jaksossa vanhemmat yllättävät lapsensa näyttävällä ilmoituksella, kun he kertovat vievänsä koko konkkaronkan Disney Worldiin Floridaan. Reissu tehdään Suen ja Noelin 25-vuotishääpäivän kunniaksi.

Samassa paikassa lomailleet tv-katsojat olivat laskeneet, että kyseinen reissu maksaisi näin suurelta perheeltä arviolta 20 000 puntaa eli reilut 22 000 euroa.

– Floridaan 20 lapsen kanssa. Tiedän, että he ovat itsenäisiä, mutta sen täytyy olla 20 000 punnan loma.

– Minulla ei ole varaa matkustaa Floridaan! Kuinka v*****a he voivat viedä sinne 20 lasta!

– Huusiko juuri puoli maata telkkarin ääressä kuten minä, että ”miten helvetissä heillä on varaa matkustaa Floridaan!?”

Jotkut puolestaan ihailevat sitä, kuinka pari viitsii matkustaa suuren lapsikatraan kanssa.

– Minä stressaan lentää kahden lapseni kanssa! En voi edes kuvitella, millaista on lentää 20 lapsen kanssa. Tämä nainen on sankarini.

Brittilehdissä kerrotaan, että perhe asuu 240 000 punnan (270 000 euron) talossa, josta heillä ole lainkaan velkaa. Tarkkaan suunniteltuihin ja laskelmoituihin ruokaostoksiin heillä menee viikossa noin 300 puntaa (330 euroa) ja siihen kuuluu muun muassa 18 pinttiä (10 litraa) maitoa ja tolkuton määrä muroja, sillä niitä kuluu kolme pakettia päivässä.

Koska lapsia on paljon, myös syntymäpäivä vietetään usein. Lasten synttäreihin he ovat budjetoineet 100 puntaa (112 euroa) ja jouluisin lahjoihin käytetään 100–250 puntaa (112–280 euroa). Lomareissulla he käyvät joka vuosi.

Sosiaalisessa mediassa ihmetelläänkin, että minkäköhänlaisia piirakoita Noel myy, kun pystyy rahoittamaan tämän kaiken.

– Mitä hänen piirakoissaan oikein on? Kultapölyä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?