28-vuotias Ville lähti ex tempore Koreaan tv-kuvauksiin – elämä mullistui kertaheitolla: Naiset pommittavat viesteillä ja lahjoilla - Viihde - Ilta-Sanomat

28-vuotias Ville lähti ex tempore Koreaan tv-kuvauksiin – elämä mullistui kertaheitolla: Naiset pommittavat viesteillä ja lahjoilla

Ville Maijalasta tuli yllättäen tosi-tv-tähti Koreassa. Nyt miehen sometili ja puhelin täyttyvät ihastuneiden naisten viesteistä ja posti tuo lahjoja toiselta puolelta maapalloa.

Ville Maijala ei ollut koskaan aiemmin käynyt Koreassa, mutta suunnittelee menevänsä takaisin. –Annan ensin pölyn niin sanotusti laskeutua, hän toteaa.­

9.1.2018 6:51

Ville ”Vili” Maijalan, 28, Instagram-tilille tulvii viestejä. Turussa asuvan opiskelijan lähes jokaisesta kuvasta löytyy lukuisia kommentteja, joissa miestä ikävöidään, kehutaan komeaksi ja kutsutaan Koreaan. Osa kommenteista on kirjoitettu koreaksi ja mukana on sydämiä ja rakastuneita hymiöitä. Tilillä on hurjat 40 400 seuraajaa ja määrä kasvaa tasaista tahtia. Myös Villen inboxiin satelee viestejä jatkuvalla syötöllä.

– Instagramin viestipyyntöni näyttävät koko ajan maksimia, eli 99 viestiä. Se ei muutu mihinkään, vaikka koetan plärätä niitä läpi. Olen yrittänyt vastata mahdollisimman monelle ja laittanut edes jonkun hymiön heille, Maijala kertoo.

Syy Villen jättimäiseen somesuosioon on se, että hänestä on tullut Etelä-Koreassa tosi-tv-tähti. Ville ja hänen kaksi ystäväänsä, Sami Kapanen ja Vilppu Leppänen, matkasivat lokakuussa Koreaan osana paikallista Welcome, first time in Korea? -tosi-tv-ohjelmaa. Sarjassa Koreassa asuva ulkomaalainen kutsuu ystävänsä kylään, he tutustuvat maahan ja samalla korealaiset näkevät vilauksen matkalaisten kotimaasta. Kaverusten matkasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Welcome First Time in Korea -sarja teki suomalaiskaveruksista tähtiä Etelä-Koreassa.­

Ville ja hänen ystävänsä päätyivät sarjaan Suomen suurlähetystössä Soulissa työskentelevän Petri Kalliolan kautta. Jyväskylästä kotoisin olevat ystävykset olivat jo pitkään suunnitelleet vierailevansa kaverinsa luona, mutta asia oli jäänyt aina ajan ja rahan puutteen takia. Nyt korealainen tuotantoyhtiö maksoi kaikki kustannukset, joten he tarttuivat tilaisuuteen.

– Petriltä kysyttiin, löytyisikö häneltä ystäviä, jotka voisivat lähteä mukaan tällaiseen tosi-tv-ohjelmaan. Olemme tunteneet lapsuudesta asti ja asuneet saman kadun varrella, niin totta kai me lähdimme mukaan.

Korealainen Baseball-ottelu oli suuri elämys Petrille (vas.), Villelle, Samille ja Vilpulle. –Se oli yksi matkan huikeimmista kokemuksista, Ville sanoo.­

Projekti alkoi kuvauksilla Suomessa. Korealainen kuvausryhmä saapui Jyväskylään ja ikuisti ystävysten ajanviettoa siellä ja mökillä Kangasniemellä. Kameraan tallentui saunomista, sienestämistä ja kalastusta.

– Saimme itse valita, mitä teemme ja valitsimme mahdollisimman suomalaisia aktiviteetteja, Ville selittää.

Lokakuussa Suomessa kuvattujen osuuksien jälkeen oli aika matkata Souliin.

– Eihän siinä uni tullut yöllä eikä lentokoneessakaan. 15-henkinen kuvausryhmä oli meitä vastassa heti lentokentällä. Siitä se hieman erilainen lomamatka sitten lähti, Ville muistelee.

– Kuvausryhmä seurasi meitä koko ajan ja taltioi kaiken ihme pööpöilyn ja myös ne hetket, kun olimme aivan hukassa siellä. Se oli alkuun vähän jäistä ja jännitin kameroita tosi paljon. Nopeasti siihen kuitenkin tottui ja niiden läsnäolo unohtui.

Ystävykset viipyivät Etelä-Koreassa viisi päivää. He saivat itse valita, mitä tekivät matkansa aikana ja tekemiseksi valikoitui muun muassa vierailu kansallismuseossa, vuoristoretki, uimista hyisessä meressä, paikallisen ruoan maistelua, torivierailu, baseballottelu, e-urheilua ja hiustenleikkuu.

– Siinä tehtiin ihan simona kaikkea. Taidettiin 17 tuntia vetää unta palloon sen viiden vuorokauden aikana. Koko ajan tuli uutta ja ihmeellistä vastaan, niin ei siinä kerennyt simahtaa.

Welcome, first time in Korea? -ohjelmassa on aiemmin nähty kaveruksia esimerkiksi Saksasta, Venäjältä ja Meksikosta. Suomalaisystävysten jaksot nousivat yllättäen poikkeukselliseen suosioon ja Maijalan mukaan yksi niistä rikkoi kanavan aiemmat katsojaennätykset. Jaksoa seurasi reilut 2,5 miljoonaa silmäparia. Miehet tekivät vaikutuksen erityisesti korealaisiin naisiin, jotka hullaantuivat eksoottisista suomalaisista.

– Viestejä heiltä tulee koko ajan lisää. Moni on kiinnostunut ohjelman myötä Suomesta ja osa taas kehuu minua. Jotkut jopa kyselevät menisinkö heidän kanssaan naimisiin.

Korealaiset fanit lähettävät Maijalalle paitsi innokkaita viestejä, myös lahjoja. Miehen lähiposti on täynnä paketteja, joista löytyy paikallisia leivonnaisia ja isoäitien valmistamia herkkuja.

– Hirvittää, kun en ole pariin viikkoon ollut kotona, että mitä sinne postiin on taas tullut. Yhden viikonlopun jälkeen kun kävin postissa, haistelin heti, että jaahas mitähän siellä nyt on. Siellä oli jonkun äidin itse tekemää kimchiä, korealaiseen hapankaalia muistuttavaan ruokaan tykästynyt mies sanoo.

Tuotantoyhtiö maksoi kaiken, mitä ystävykset päättivät matkallaan tehdä.­

Jättimäinen suosio on lyönyt Villen ja muut matkalaiset ällikällä. Maijala kuvailee itseään täysin tavalliseksi opiskelijajampaksi, joka ei todellakaan odottanut päätyvänsä julkkikseksi toisella puolella maailmaa.

– Se on tosi kummallista ja täysin käsittämätöntä. Luulimme, että näemme kaveria ja käymme vähän lomalla, joka näytetään jossain marginaaliohjelmassa siellä. Ei kukaan meistä tajunnut, että se seuraa kotiinkin.

– Fanikulttuuri Koreassa on aika hurjaa. Onneksi puhelimen voi laittaa aina sivuun tai kiinni. Ja onneksi he ovat siellä toisella puolella maailmaa ja minä täällä. Jos haluaa tuntea itsensä julkkiksesi, niin avaa vaan luurin, Ville nauraa.

Kaverukset tutustuivat korealaiseen ruokakulttuuriin matkansa aikana. Ville Maijalan mieleen jäi erityisesti yksi illallinen. –Vähän hirvitti, kun söimme siinä neljään pekkaan kuningasrapua ja kuulimme, että illallinen oli maksanut reilut 500. Söin verkkarit jalassa elämäni kalleimman aterian, hän nauraa.­

Huima suosio ei ole jäänyt vain Koreaan, vaan Ville on tunnistettu jo Suomessakin.

– Olin Kampin bussiterminaalissa, kun joku korealainen mies tuli kysymään, että ”Excuse me, are you Ville?”, Ville nauraa.

Matka herätti Maijalan kiinnostuksen Koreaa kohtaan, mutta hän suunnittelee, että antaa pölyn laskeutua hetken ennen kuin palaa maahan. Ohjelmaan aiemmin osallistuneet ystäväporukat ovat matkaamassa takaisin toisiin kuvauksiin, mutta suomalaisille ei tullut kutsua.

– Sieltä on tullut tosi tuohtunutta viestiä, että miksi me ei tultu, mutta muut tulivat, hän nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?