Näyttelijän gaala-asu nostatti raivon – rikkoi räikeästi hyväksikäytön uhreja tukevaa pukukoodia: ”Hän häpäisi naisia asullaan!”

Golden Globe -palkintogaalassa tähdet osoittivat solidaarisuutta seksuaalisen hyväksikäytön uhreille pukeutumalla mustaan. Muutamat päättivät kuitenkin valita ylleen värejä

8.1.2018 8:39

Golden Globe -palkintogaalassa on yleensä nähty värikkäitä iltapukuja, mutta tänä vuonna Hollywoodin huippunimet pukeutuivat mustaan solidaarisuuden osoituksena seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Viime vuoden lopulla useat naiset syyttivät elokuvamoguli Harvey Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä ja jopa raiskauksesta. Sittemmin sadat elokuva- ja viihdealalla työskennelleet naiset ovat kertoneet työhön liittyneistä ahdistelukokemuksistaan.

– Pukeudun mustaan kiittääkseni ja kunnioittaakseni heitä jotka tulivat esiin ja kertoivat häirintään, seksuaaliseen väkivaltaan ja syrjintään liittyvistä kokemuksistaan, Will & Grace -komediasarjasta tunnettu näyttelijä Debra Messing sanoi.

Debra Messing pukeutui monen muun tavoin mustaan.

Naisnäyttelijöiden käynnistämä Time’s up -liike kannusti palkintogaalaan osallistuvia pukeutumaan mustaan. Monella miehellä nähtiin Time’s Up -pinssi solidaarisuuden tukena ja suuri osa oli pukeutunut kokomustaan.

Kaikki eivät kuitenkaan vaikuttaneet olevan kampanjasta tietoisia, sillä juhlassa nähtiin myös pari värikästä pukua. Viihdesivusto TMZ:n mukaan ainakin kolme naista valitsi ylleen muuta kuin mustaa.

Näyttelijä Blanca Blanco valitsi punaisen iltapuvun, jossa on korkea halkio. Lisäksi puvun etuosa on paljastava.

Blanco kohahdutti korkealla halkiolla myös viime vuoden Oscar-gaalassa. Sosiaalisessa mediassa moni on kuitenkin ihmetellyt näyttelijä asuvalintaa Golden Globe -tilaisuuteen, jonka epävirallisesta pukukoodista oli kerrottu julkisuudessa.

Blanca Blancon asu on herättänyt tyrmistystä.

– Mitä ihmettä Blanca Blanco ajatteli pukeutuessaan tuollaiseen mekkoon Golden Globeissa???? Twitterissä kummasteltiin.

– Hän häpäisi naisia tänään asullaan!

– On ok olla erimieltä #MeToo-liikkeestä, mutta tällaisen mekon pukeminen, kun naiset pyytävät tulla kuulluksi eikä vain nähdyksi, on kamalaa.

Toisaalta näyttelijän fanit myös puolustivat punaista mekkoa.

– Hän näyttää helvetin hyvälle tuossa mekossa. Mitä siitä, ettei hän pukeutunut mustaan? Se ei tarkoita, ettei hän tukisi heidän kampanjaa. Mitä hittoa mustaan pukeutuminen ratkaisee muutenkaan?

Saksalainen malli Barbara Meier oli mustan sijaan pukeutunut mekkoon, jossa oli vaaleanpunaisen, sinisen, vaaleanvihreän ja lilan sävyjä.

Saksalaismalli Barbara Meier ei pukeutunut mustaan.

Mustaa ei nähty myöskään Golden Globe -palkintogaalan järjestävän Hollywood Foreign Press Association -yhdistyksen puheenjohtajan Meher Tatnan yllä. Tatnan johtama yhdistys koostuu Yhdysvaltain elokuvateollisuudesta raportoivien sanoma- ja aikakauslehtien toimittajista.

Meher Tatna johtaa Golden Globe -palkintogaalan järjestävää yhdistystä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?