Parantumatonta syöpää sairastava ex-Emmerdale-tähti meni naimisiin – ei halua tietää, kuinka paljon hänellä on aikaa jäljellä - Viihde - Ilta-Sanomat

Parantumatonta syöpää sairastava ex-Emmerdale-tähti meni naimisiin – ei halua tietää, kuinka paljon hänellä on aikaa jäljellä

Näyttelijä Leah Bracknell on kaikessa hiljaisuudessa avioiutunut pitkäaikaisen miesystävänsä kanssa.

7.1.2018 21:10

Entinen Emmerdale-tähti Leah Bracknell, 54, on mennyt naimisiin miesystävänsä Jez Hughesin, 44, kanssa, kertoo Mirror-lehti. Pari vihittiin lehden mukaan maistraatissa jo viime keväänä, pian sen jälkeen kun näyttelijä oli saanut tietää sairastavansa keuhkosyöpää.

Pari ei ole kertonut häistä julkisuudessa, vaikka Bracknell onkin puhunut avoimesti syöpätaistelustaan ja siitä, kuinka suuri merkitys puolison tuella on ollut.

Bracknerista tuli tv-tähti hänen napattuaan Zoe Taten roolin rakastetusta Emmerdale-sarjasta 1989. Bracknellilla diagnosoitiin parantumaton keuhkosyöpä syksyllä 2016.

Näyttelijä on kertonut haastatteluissa kieltäytyneensä kuulemasta lääkärien ennustetta. Hänelle kerrottiin, ettei syöpäkasvainta voitaisi leikata, joten Bracknell on etsinyt vaihtoehtoisia hoitoja, jotta hän eläisi pidempään.

– En halua lääkärien arvailevan, kuinka kauan minulla on jäljellä, kahden aikuisen lapsen äiti totesi talk show -haastattelussa viime keväänä.

Hoitoja varten hän on kerännyt varoja joukkorahoituksen ja lahjoitusten avulla. Bracknell on kertonut haastatteluissa toivovansa, että hän pääsee testiryhmään, jolle annetaan aivan hiljattain Britanniassa hyväksyttyä lääkettä. Hän kerää myös varoja päästäkseen syöpähoitoon saksalaiselle klinikalle.

Vaihtoehtoisilla hoidoilla hän tarkoittaa muun muassa infrapunasaunaa ja kasviperäisiä öljyjä, joita näyttelijä käyttää säännöllisesti.

”Ihmiset eivät tiedä kuinka suhtautua sairauteeni”

Bracknell vieraili Lorraine -talk show’ssa joulukuussa kertomassa suhtautuvansa tulevaisuuteen odottavaisena parantumattomasta sairaudesta huolimatta. Hän kertoi saaneensa koskettavia viestejä faneiltaan, jotka ovat kiittäneet tähteä tämän avoimuudesta. Bracknell sanoi kuitenkin saaneensa myös viestejä, joissa surkuteltiin hänen kohtaloaan. Bracknell korosti haastattelussa, ettei hän halua kenenkään säälivän itseään.

– Tämä on minun elämäni, jotkut olisivat saattamassa minua hautaan jo nyt. Sellaisen asenteen olen huomannut myös läheisissäni. En halua loukata ketään, mutta ihmiset eivät tiedä kuinka suhtautua sairauteeni, Bracknell sanoi talk show’ssa.

– Ihmiset säälivät minua, eikä kukaan halua olla ihmisten säälittävänä.

Bracknell näytteli Suomessakin suositussa saippuaooppera Emmerdalessa Zoe Tatea vuosina 1989–2005. Hän jätti sarjan syksyllä 2005.­

Bracknell sanoi elävänsä päivä kerrallaan ha hyväksyneensä, että joinain päivinä olo on huonompi kuin toisina.

– Olen elossa ja elän. Minulle se on tärkeintä, Bracknell sanoi.

Näyttelijä kertoi hiljattain Mirror-lehden haastattelussa olevansa surullinen, että sairastuminen on vienyt häneltä työt. Näyttelijänä ja joogaohjaajana työskentelevä Bracknell sanoi haluavansa työskennellä niin pitkään kuin voi, mutta sairaus on säikäyttänyt hänen työtoverinsa.

– Kukaan ei tarjoa minulle töitä enää. Puhelin ei ole pirissyt, Bracknell kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?