Aku Hirviniemen kanssa Tuntemattomassa sotilaassa rakastellut näyttelijätär paljasti yksityiskohtia roolistaan – ei tiennyt, kumpi aloitti sodan - Viihde - Ilta-Sanomat

Aku Hirviniemen kanssa Tuntemattomassa sotilaassa rakastellut näyttelijätär paljasti yksityiskohtia roolistaan – ei tiennyt, kumpi aloitti sodan

Tuntemattomassa sotilaassa esiintynyt näyttelijä Diana Pozharskaja kertoi lehdessä siitä, miten oppi tärkeitä faktoja sodasta vasta Tuntematon sotilas -suorituksen kautta.

Aku Hirviniemi ja Diana Pozharskaya näyttelivät rakastavaisia Tuntemattomassa sotilaassa.­

5.1.2018 14:26

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on jo nyt yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä suomalaisia elokuvia. Elokuva on kolmas filmatisointi Väinö Linnan vuonna 1954 ilmestyneestä mestariteoksesta Tuntematon sotilas. Louhimiehen versio on saanut valtavasti huomiota mediassa rikottuaan lukuisia katsojaennätyksiä todella nopeasti ilmestymisensä jälkeen.

Louhimies käytti elokuvassa venäläisnäyttelijöitä. Vihollisesta näytettiin elokuvassa Linnan alkuperäisen Sotaromaanin tapaan myös inhimillinen puoli.

Aku Hirviniemi ja Diana Pozharskaya näyttelivät rakastavaisia Tuntemattomassa sotilaassa.­

Yksi tuoreen elokuvan mieleenpainuvimmista kohtauksista on, kun suomalaissotilaat valtaavat Petroskoin ja tapaavat siellä venäläisiä naisia. Venäläinen nuori Vera (Diana Pozharskaja) viettelee kohtauksessa Hietasen (Aku Hirviniemi) tanssimalla tämän edessä venäläisen musiikin tahtiin. Sen jälkeen he rakastelevat yön pimeydessä Veran vuoteella tämän sisarusten nukkuessa viereisellä vuoteella.

Moskovalainen näyttelijäkaunotar paljasti nyt yksityiskohtia roolistaan Christian Science Monitor -lehden haastattelussa.

– Elokuvaan osallistuminen oli minulle suuri kunnia, näyttelijä kertoo ja lisää lukeneensa Linnan alkuperäisteoksen osana valmistautumistaan roolia varten.

Veraa näytellyt Diana Pozharskaya on kotoisin Moskovasta.­

– Opin paljon sellaista, mitä en tiennyt näiden kahden maan välisestä historiasta. Tiesin, että sodimme pitkään Suomea vastaan. Mutta en tiennyt sitä, että Venäjä aloitti sodan, hän sanoi.

Lehdessä sanotaan, että elokuvan ilmestyminen poliittisesti kireään aikaan voi vaikuttaa osittain sen kansainväliseen houkuttelevuuteen. Toinen lehden haastattelema henkilö, opiskelija Helsingin yliopistosta, sanoikin keskustelleensa elokuvan näkemisen jälkeen pitkään Ukrainan tilanteesta opiskelijaystäviensä kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?