80-luvun megatähti ajautui karmaisevaan syöksykierteeseen – seksiskandaali ja päihteet veivät näyttelijän mukanaan: Ura katkesi täysin - Viihde - Ilta-Sanomat

80-luvun megatähti ajautui karmaisevaan syöksykierteeseen – seksiskandaali ja päihteet veivät näyttelijän mukanaan: Ura katkesi täysin

Näyttelijä Max Wright nousi suureen suosioon esiinnyttyään Alf-tv-sarjassa 80-luvussa. Sittemmin ura on ajautunut alamäkeen.

Alf-sarjassa läpimurtoroolinsa tehnyt Max Wright elää nykyään rauhallisempaa elämää uransa saralla.­

5.1.2018 13:25

Monet muistavat näyttelijä Max Wrightin ikimuistoisen roolin 80-luvun suosikkisarjassa ALF, jossa tähti esitti Willie Tanneria vuosina 1986–1990. Sarjassa Alf-niminen avaruusolento laskeutuu keskiluokkaisen amerikkalaisperheen pihalle ja tutustuu perheeseen, joka isää Wright esitti menestyksekkäästi. Alfia esitti Paul Fusco.

Alf-sarjaa seurattiin 80-luvulla monilla kotisohvilla myös Suomessa.­

80- ja 90-luvussa Wrightilla riittikin töitä ja uralla meni todella hyvin. Hänet muistetaan myös esimerkiksi neljä Oscar-palkintoa kopanneesta Syke ei sammu -jazzelokuvasta ja teinien suosimasta IQ-tv-sarjasta. Lisäksi Wright näytteli 90-luvulla tv-sarjojen lisäksi teatterilavalla, esiintyen muun muassa suositussa broadway-näytelmässä Ivanov. Hän sai tuosta roolisuorituksestaan Tony-palkinnon.

Sittemmin Wrightilla, nykyään 74 vuotta, ei ole mennyt yhtä hyvin. 2000-luvulla alkoi alamäki, josta näyttelijätähti ei ole täysin selvinnyt. Hän esiintyi vielä vuonna 2000 suositussa The Norm Show -tv-sarjassa, mutta jäi kiinni rattijuopumuksesta. Hänet tuomittiin ehdonalaiseen vankeuteen. Hän jäi uudestaan kiinni rattijuopumuksesta vuonna 2003.

Sen jälkeen tähden ansioluettelossa onkin ammottava aukko. Elokuvasivusto Imdb:n mukaan Wright esiintyi vuonna 2005 30 minuuttia kestäneessä tv-elokuvassa Back to Norm. Se on tiettävästi viimeisin tv-työ miehelle. Tämän lisäksi hän on tehnyt viime vuosina vain satunnaisia teatterirooleja.

Mies on kuvattu vaeltelemassa kaduilla hieman nuhjuisen näköisenä.­

Radar Online -lehti uutisoi nyt, että tähti käyttää edelleen alkoholia ja muitakin päihteitä riippuvaisuudenomaisesti. Lehden mukaan tähti on havaittu viettämässä pitkiä aikoja asuntonsa likaisella parvekkeella yksinään tupakoiden ja sisällä asunnossa tv:tä katsellen.

Lehden mukaan tässä ei ole vielä kaikki, vaan voidaan vielä paljastaa, että Wright osallistuisi silloin tällöin orgia-tyyppisiin juhlintoihin kotikaupungissaan Los Angelesissa. Hänellä on myös menneisyys aikuisviihteen saralla. Seksiskandaali levisi vuonna 2001, kun 90-luvun supersuosittu tähti esiintyi pornovideolla kahden miehen kanssa.

Max Wrightin Linda-vaimo on pysynyt miehensä rinnalla kaikki vuodet. Wright sairasti syöpää ja on kärsinyt päihdeongelmista.­

Daily Mail kertoi vuonna 2015, että tähti on myös sairastanut syöpää, mutta selätti sairauden. Hän sai lymfoomadiagnoosin vuonna 1995.

Wright meni vuonna 1965 naimisiin vaimonsa Lindan kanssa, eikä pariskunta ole osoittanut eron merkkejä Wrightin vaikeuksista huolimatta. Edes seksiskandaali ei murtanut liittoa. Pariskunnalla on yhdessä kaksi lasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?