Teinitytön huikean pitkät hiukset rikkoivat maailmanennätyksen – Abril, 17, ei ole leikannut kutrejaan 10 vuoteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Teinitytön huikean pitkät hiukset rikkoivat maailmanennätyksen – Abril, 17, ei ole leikannut kutrejaan 10 vuoteen

Pieleen mennyt hiustenleikkaus sai argentiinalaistytön välttelemään saksia.

3.1.2018 10:21

Argentiinalaisen teinitytön pitkät hiukset ovat päätyneet uutisotsikoihin, kun ne rikkoivat Guinnessin maailmanennätyksen. 17-vuotiaan Abril Lorenzatin hiuksilla on pituutta 1,52 metriä. Hiukset ovat maailman pisimmät teini-ikäisen hiukset.

Lorenzatti kertoo Guinness World Recordsin sivuilla kasvattaneensa hiuksiaan 11 vuotta. Taustalla on pieleen mennyt leikkaus.

Lorenzatti oli pyytänyt kampaajalta lyhyttä mallia, kuten Matilda-tytöllä samannimisessä elokuvassa.

– Seuraavana päivänä näin itseni uudestaan peilistä enkä pitänyt siitä mitä näin. Se oli hyvin lyhyt, joten päätin antaa sen kasvaa enkä leikkaisi sitä enää – en, ennen kuin se olisi erittäin tarpeellista tai halusin todella muutosta. Neljän vuoden jälkeen se oli jo aika pitkä, joten ihmiset ovat sen jälkeen kutsuneet minua ”Tähkäpääksi” tai ”tytöksi, jolla on pitkä tukka”. Näiden vuosien aikana olen vain leikannut latvojani.

Latvojen siistimisestäkin on aikaa.

– Leikkasin hiukseni edellisen kerran 10 vuotta sitten, Lorenzatti kertoo argentiinalaisen Cadena 3 -kanavan haastattelussa.

Lorenzatti kertoo olevansa 1,63 metriä pitkä. Hiukset ovat siis vain 11 senttiä tyttöä lyhyemmät.

Pitkät kutrit eivät vaadi kummempaa hoitoa. Lorenzatti pesee hiuksensa joka toinen päivä ja käyttää tavallista kaupasta ostettua shampoota ja hoitoainetta. Tytön äiti auttaa selvittämään takut latvoista.

Arjessa hiusten pituuden joutuu huomioimaan muun muassa portaissa.

– Minun pitää nostaa hiuksiani, kun menen ylös portaita, koska jos pidän hiuksia vapaana edessä, voin astua niille. Jos olen menossa alas ja laitan ne taakseni, muut voivat astua niille.

Tuulisella säällä hiukset taas on sidottava kiinni, sillä muuten ne ovat täysin hallitsemattomat.

Teinillä on kuitenkin jonkin verran matkaa maailman pisimpiin hiuksiin naisella. Kyseistä ennätystä pitää hallussaan kiinalainen Xie Qiuping. Naisen hiusten pituudeksi mitattiin vuonna 2004 huimat 5,627 metriä.

Xie Qiuping oli tuolloin kasvattanut hiuksiaan 13-vuotiaasta asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?