YouTube-tähti julkaisi videon, jossa näkyy itsemurhan tehnyt ihminen – kuolleen kuvaaminen sai aikaan suunnattoman somevihan - Viihde - Ilta-Sanomat

YouTube-tähti julkaisi videon, jossa näkyy itsemurhan tehnyt ihminen – kuolleen kuvaaminen sai aikaan suunnattoman somevihan

YouTube-tähti Logan Paul latasi palveluun videon japanilaisesta ”itsemurhametsästä”, jossa näkyy kuollut ihminen. Teko nostatti valtaisan raivon.

Logan Paul on yksi maailman suositummista YouTube-tähdistä.­

2.1.2018 15:28

Klippi keräsi nopeassa tahdissa miljoonia katselukertoja, ennen kuin se poistettiin YouTubesta, Independent kertoo.

Videolla vloggari Logan Paul ja hänen ystävänsä kertovat olevansa paikassa, jota kutsutaan itsemurhametsäksi. Oikealta nimeltään Aokigahara-niminen metsä sijaitsee Japanissa lähellä Fuji-vuorta.

– En haluaisi sanoa tätä, mutta luulen, että tuolla on joku hirttänyt itsensä. En v***u laske leikkiä. Näettekö te saman? Jätkät, tämä ei v***u ole vitsi. Tuo on v***u oikea ihminen, Paul sanoo 15-minuuttisella videolla ystävilleen.

Tämän jälkeen kamera näyttää lähikuvaa hirttäytyneen käsistä. Kasvot on blurrattu.

– Oletko elossa? Paul kysyy ruumiilta.

– Oletko v***u vielä hengissä?

YouTube-tähti pyytää ystäviään soittamaan poliisille ja videon lopulla näkyykin pelastuslaitoksen väkeä läheisellä parkkipaikalla.

Paul on sittemmin poistanut 31. joulukuuta YouTubeen lataamansa videon.

Videon julkaisemista seurasi massiivinen kritiikin tsunami.

– Aloitetaan… Olen pahoillani, Paul kirjoitti Twitterissä 3,9 miljoonalle seuraajalleen poistettuaan videon.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun saan tällaista kritiikkiä, mutta en olekaan tehnyt tällaista virhettä aiemmin. Ympärilläni on hyviä ihmisiä ja he uskovat minun tekevän hyviä päätöksiä. Mutta olen silti ihminen. Minä voin olla myös väärässä.

– En tehnyt sitä saadakseni paljon näyttöjä, koska saan niitä joka tapauksessa. Julkaisin videon, koska halusin lisätä tietoisuutta itsemurhista ja niiden estämisestä. Ajattelin, että jos yksikin henki säästyy tämän takia, kaikki on sen arvoista. Olin videolla shokissa ja olen edelleen.

– Minua on usein muistutettu, että mitä enemmän tavoitan ihmisiä, sitä suurempi valta ja vastuu minulla on. Ensimmäistä kertaa elämässäni käytin valtaani väärin. Tämä ei tule toistumaan, Paul lupasi.

Paulin anteeksipyyntö vain lisäsi kritiikkiä ja siihen liittyi muun muassa Game of Thrones -näyttelijä Sophie Turner.

– Olet idiootti. Et lisännyt videollasi tietoisuutta itsemurhista. Olit ivallinen. En voi uskoa, kuinka itseäsi korostava tämä niin sanottu anteeksipyyntösi oli. Et ansaitse suosiotasi, Sansa Starkin näyttelijä twiittasi.

Kommentoijiin liittyi myös Breaking Bad -tähti Aaron Paul:

– Kuinka kehtaat! Ällötät minua. En voi uskoa, että niin moni nuori ihminen katsoo sinua ylöspäin. Surullista. Toivottavasti tämä video saa katsojasi heräämään. Itsemurha ei ole vitsi. Olet roskaa. Mätäne Helvetissä!

Japanin poliisin mukaan 247 ihmistä on koettanut tappaa itsensä Aokigahara-metsässä vuonna 2010. The Japan Timesin mukaan 54 heistä myös onnistui aikeissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?