Ex-poikaystävän tilaama happoisku tuhosi Katien kasvot – nyt suosittu juontaja on onnellinen perheenäiti: ”Olin alistunut siihen, etten saisi perhettä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-poikaystävän tilaama happoisku tuhosi Katien kasvot – nyt suosittu juontaja on onnellinen perheenäiti: ”Olin alistunut siihen, etten saisi perhettä”

Katie Piper on happoiskun takia käynyt läpi yli 250 leikkausta.

1.1.2018 22:01

Mallina ja televisiossa työskennellyt Katie Piper joutui happoiskun kohteeksi vain 24-vuotiaana. Väkivaltaisen poikaystävän tilaama rikkihappoisku aiheutti vakavia palovammoja kasvoihin, käsin ja rintakehään. Piper menetti myös näkönsä toisesta silmästä.

Vajaat 10 vuotta myöhemmin Piper on onnellisesti naimisissa ja kahden lapsen äiti. Hän tekee töitä tv-juontajana ja hyväntekeväisyysjärjestönsä parissa. Piperin johtama hyväntekeväisyysjärjestö tukee happoiskujen uhreja.

Kuopus syntyi joulukuun puolivälissä. Piper paljasti sunnuntaina Hello-lehdelle, että tyttövauva sai nimekseen Penelope Diane.

– Hän on enkeli ja niin rauhallinen, että joskus unohdamme hänen olevan täällä, Piper kertoi.

Piperin esikoinen, Belle, on kolmevuotias.

Lastenhankinta ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, sillä Piper oli happoiskun takia joutunut syömään hedelmällisyyteen vaikuttavia lääkkeitä.

– Oli aika, jolloin olin alistunut siihen, etten koskaan saisi omaa perhettä.

Piper on kertonut julkisuudessa avoimesti happoiskusta ja sen jättämistä arvista. Nainen kertoi Daily Mailille vuonna 2011, kuinka ensimmäinen vilkaisu peiliin iskun jälkeen oli järkytys. Psykologi oli ohjeistanut katsomaan ensin rintakehää ja sitten vasta kasvoja.

– Hengitin syvään ja pidin peiliä kasvojeni edessä. Se pieni peili oli ikkuna helvettiin. Ihoni oli raa’an punainen. Silmäluomeni olivat turvoksissa ja niiden alla silmäni ulkonivat sarjakuvamaisina palloina, Piper muisteli.

Viime kesänä Piper kirjoitti avoimen kirjeen, jonka Daily Mail julkaisi kokonaisuudessaan. Piper kirjoitti käyneensä läpi yli 250 leikkausta. Hän tarvitsee myös jatkossa uusia leikkauksia ja terapiaa.

– Happoiskujen uhreille jälkiseuraukset ovat elinkautinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?