Viihde

Megajulkkikset lumoutuivat Lapista – luksusmatkoja järjestävä Janne paljastaa: ”Silmäätekeviä on täällä koko ajan”

Julkaistu:

SUOMI
Pohjoinen Suomi tarjoaa maailmanluokan megatähdille mielettömiä elämyksiä.
Paukkupakkaset, tummalla taivaankannella säihkyvät tähdet ja loistavat revontulet, paksu lumivaippa ja poroajelut nietoksissa. Näistä ainutlaatuisista elämyksistä lukuisat maailmantähdet ja miljonäärit ovat valmiita maksamaan tähtitieteellisiä summia.

Yllä olevalla videolla Emilia Clarke hehkuttaa Suomea.

Lapin-matkailu on ollut viime viikkoina pinnalla mediassa, sillä maamme pohjoisosia kunnioitti äskettäin vierailullaan yksi maailman tämän hetken parhaista jalkapallotähdistä, argentiinalainen Lionel Messi. Messi julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hänen perheensä poseeraa joulupukin ja joulumuorin kanssa Lapin joulumaassa. Kuva keräsi lähes viisi miljoonaa tykkäystä.
Joulukuussa Lapissa vieraili niin ikään myös yksi Intian tunnetuimmista julkkistähdistä, näyttelijä Anushka Sharma puolisoineen.

– Olemme kirjaimellisesti taivaassa, intialaistähti kirjoitti sosiaalisessa mediassa lähes 15 miljoonalle seuraajalleen.
Lappi onkin oma talvinen taikamaailmansa, jossa jopa maailmanluokan megatähdet saavat viettää lomansa rauhassa. Game of Thrones -sarjan tähti Emilia Clarke kertoi IS:lle viime vuonna, että loma Lapissa oli yksi hänen elämänsä upeimmista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli paras lomani. Kävin husky-ajelulla ja pilkillä. Pidin siitä, että pimeä tuli aikaisin. Se oli hyvä syy mennä hotellille aikaisin ja olla vaan, Clarke sanoi.
Niin, olla vaan. Kun megatähdet saapuvat Lappiin, matkajärjestelyt eivät ole mitään massaturismia varten suunniteltuja pakettimatkoja. Lapin-matkojen fokuksena on tarjota asiakkaille ainutlaatuinen luontoelämys, eli juuri sitä parasta, mitä Lapilla on matkailijoille tarjota.

Luxury Action -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Janne Honkanen on kokenut lappilainen matkailuyrittäjä, joka aloitti uransa jo 90-luvulla opettamalla lapsille moottorikelkkailua. Osa niin kutsutuista luksusasiakkaista toivoi, että Honkanen viettäisi enemmän aikaa juuri heidän perheidensä kanssa.

Siitä hän keksi Luxury Actionin, joka perustettiin vuonna 2009. Sen jälkeen lukuisat maailmantähdet ovat vierailleet Lapissa yrityksen kautta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Voidaan puhua enemmänkin uudesta luksuksesta, joka on niin sanotun ekomatkailun ja hyvän palvelukonseptin yhdistämistä, Honkanen aloittaa kuvaillessaan IS:lle yritystoimintaansa.

Hän on puheissaan varovainen, ja hyvästä syystä. Megajulkkisten matkoihin liittyy tiukka vaitiolovelvollisuus. Hän kertoo, että Lapissa käy jatkuvasti niin kutsuttuja julkkiksia kaikessa hiljaisuudessa.

– Niin kutsuttuja silmäätekeviä on täällä koko ajan, laskettelukeskuksissa ja muualla. Osa käyttää meidän palveluita, osa käyttää joitakin muita palveluita. On tietysti hienoa, että sellaiset ihmiset saavat jatkossakin käydä täällä rauhassa.

– Tällaiset silmäätekevät ihmiset ovat niitä Suomen ja ennen kaikkea Lapin matkailun sanansaattajia. Monet muut matkaajat rakentavat niitä unelmiaan tällaisten ihmisten tarinoille ja haluavat itsekin päästä käymään kohteessa.


Honkanen ei kannata massamatkailua, vaan toivoisi, että matkailullakin voisi olla paikallisseutuja ja matkakohdetta kunnioittava rooli. Lapissa upeinta on lähes koskematon luonto ja esimerkiksi upeat raaka-aineet ruoanlaitossa.

– Matkailu pitää tehdä luontoa kunnioittaen, Honkanen korostaa.

Luksusmatkoja harrastavat ovat aidosti kiinnostuneita tieto- ja kulttuuripääoman kartuttamisesta. Arktisen seudun kulttuurin tunteminen on heille tärkeässä osassa matkan aikana.

– Emme pelkästään myy matkaa, vaan kerromme tarinaa arktiselta alueelta. Pyrimme siihen, että jokainen vieras joka täältä poistuu, on paljon rikkaampi täältä lähtiessään. Heillä on tietoa Suomen Lapista, ilmaston lämpenemisestä ja siitä, miten se vaikuttaa pohjoiseen pallonpuoliskoon. Sekä myös poronhoidosta ja muusta.

Honkasen mukaan supertähdet hakevatkin ennen kaikkea rauhaa ja luonnonläheisyyttä.

– Ne ihmiset, jotka haluavat kokea jetset-elämää, matkustavat kyllä noissa metropoleissa ja muualla.


Yrittäjän arki ei ole aina luksusta, vaikka liikeideana on tarjota luksusmatkoja hyväosaisille. Honkanen on yrittäjä toisessa polvessa, mutta hänen työuralleen on mahtunut suuriakin vastoinkäymisiä. Niistä on kuitenkin noustu ylöspäin suomalaisella sisulla.

– Olen minäkin tehnyt itse yhden konkurssin 2000-luvun alussa. Se oli kallisarvoinen oppitunti, mutta se oli hyvin raskasta. Olen käynyt itse läpi velkajärjestelyt ja olen kuitenkin siinä ohessa opiskellut. Tänä päivänä olen iloinen siitä, että saan olla suomalainen yrittäjä ja saan maksaa veroni Suomeen.

Honkasen mielestä tärkein asia lappilaisessa yrittäjyydessä on toimiva yhteistyöverkosto. Luxury Actionillakin on yli 50 yhteistyökumppania, joiden avulla asiakkaille voidaan tarjota toivottu kokonaisuus.

– Loppupeleissä suomalaisuus on koettu kansainvälisesti niin luotettavaksi ja hienoksi asiaksi, että suomalaisuus jo itsessään myy. Siksikin on upeaa olla suomalainen yrittäjä, hän lisää.


Kun lappilaisyrittäjän puhetta kuuntelee, ei ole vaikeaa lukea rivien välistä sitä, mikä menestyksekkään matkailutoiminnan salaisuus lopulta on.

– Ihmisiähän ne julkkiksetkin on. Ei siinä ole mitään sen ihmeempää, Honkanen toteaa lappilaisen jämäkästi.

– Ehkä se maanläheisyys on osa meitä. Se on varmasti yksi syy siihen, miksi ihmiset haluavat tulla tänne. Meitä kiinnostaa se luonto ja ympäristö, eikä se, onko joku julkkis vai ei.

Lapin lumosta nauttineita:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt