Rajuja väitteitä: Dr. Philin päihderiippuvaisille vieraille annettiin alkoholia ja reseptilääkkeitä – tavoitteena ”parempi show” - Viihde - Ilta-Sanomat

Rajuja väitteitä: Dr. Philin päihderiippuvaisille vieraille annettiin alkoholia ja reseptilääkkeitä – tavoitteena ”parempi show”

Julkaistu: 29.12.2017 14:09

Paljastusraportti on tuonut esille kyseenalaisia asioita ohjelman kulisseista.

STAT:in ja Boston Globen julkaisema uutuusraportti on paljastanut karuja yksityiskohtia suosikkiohjelma Dr. Philin kulisseista. Raportissa useat ohjelman vieraat väittävät, että heille tarjottiin päihteitä ja heidän riippuvuuttaan tuettiin ”paremman show’n vuoksi”.

Amerikkalaisen Selviytyjät-ohjelman voittonsa jälkeen vuosia alkoholiongelmista kärsinyt Todd Herzog on antanut raportin väitteille kasvot. Herzog vieraili julkkispsykologi Phil McGraw’n, 67, ohjelmassa ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Todd Herzog vuonna 2007, kun hän voitti Selviytyjät-ohjelman.

Haastattelussa Herzog kertoo löytäneensä kuvauspaikan pukuhuoneestaan pullon vodkaa, jota vakavan alkoholiongelman kanssa kamppaileva saapunut mies ei voinut vastustaa.

Videolla alkoholismin selättänyt Herzog kertoo englanniksi tapahtumista ohjelman kulisseissa.

– Perheeni otti ohjelmaan yhteyttä, ja he tulivat tekemään väliintulon minulle heti. He tiesivät, että olin ollut Selviytyjissä, joten tapaukseni kiinnittäisi mediahuomiota. Niinhän se tekikin, Herzog kertoo videolla.

– Tulin studiolle selvänä. Olin kivuissani sen takia, mutta olin selvänä. Sitten he vievät minut pukuhuoneeseeni ja siellä oli kaksi litraa vodkaa. Ollessani yksin valvomatta huoneessa, join koko pullollisen, mies avaa tapahtumia.

Vodkan juotuaan Herzog väittää, että hänelle annettiin Xanax-lääkettä, jota käytetään muun muassa ahdistuneisuuden ja masennuksen hoitoon.

– Seuraavaksi huomaan, että minua kannetaan lähetykseen.

Dr. Phil eli Phil McGraw ei suostunut kommentoimaan kohuraporttia.

Herzog ei ole ainoa, joka kertoo kyseenalaisista tapahtumista. Myös monet vieraiden perheenjäsenet ovat kertoneet tarinoita, joissa haastateltavien terveys ja hyvinvointi ovat olleet vaakalaudalla ohjelman henkilökunnan toimien vuoksi.

Raportin mukaan päihdeongelmaiset vieraat vieroittuvat vuorokausia hotellihuoneissaan ennen kuvauksia. Tilanne sai vieraat etsimään laittomia päihteitä, joiden hankinnassa ohjelman henkilökunta oli jopa avuksi. Usein tilanteet myös taltioitiin ohjelmaa varten.

Videolla Joelle King-Parrish kertoo englanniksi tapahtumista ohjelman kulisseissa.

Joelle King-Parrish ovat avautui paljastusraportissa raskaana olevan Kaitlin-tyttärensä kohtelusta. Heroiiniriippuvainen Kaitlin ei King-Parrishin mukaan saanut hotellihuoneessa minkäänlaista hoitoa. Äitiä kehotettiin ”hoitamaan asia”.

Ohjelman henkilökunnan jäsen liittyi myöhemmin äidin ja tyttären seuraan kameran kanssa, kun he ajoivat etsimään heroiinia.

– Henkilökunnan jäsen vain dokumentoi Kaitlinin käytöstä. Asiat olisivat tapahtuneet, oli hän siellä tai ei, tuotannossa työskentelevä psykologi Martin Greenberg puolusteli ohjelmaa.

Dr. Phil kieltäytyi kommentoimasta paljastusraporttia amerikkalaislehdille, mutta Greenberg julisti väitteet ”ehdottoman ja yksiselitteisen vääriksi”.

McGraw on haastettu oikeuteen ohjelman tiimoilta oikeuteen aiemmin. Hän on kuitenkin voittanut tai sovitellut kanteen toisensa perään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?