Laulaja Janne Tulkki rypi 15 vuotta velkakierteessä – Me Naiset: rästejä pahimmillaan yli 400 000 euroa, ei rahaa edes kupilliseen kahvia - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Janne Tulkki rypi 15 vuotta velkakierteessä – Me Naiset: rästejä pahimmillaan yli 400 000 euroa, ei rahaa edes kupilliseen kahvia

Laulaja Janne Tulkki joutui velkakierteeseen 15 vuodeksi. Nyt hän kertoo Me Naisissa kierteen päättyneen.

28.12.2017 10:09

Takavuosien suosikkilaulaja Janne Tulkki, 42, nousi alunperin julkisuuteen musiikkiinsa ja suosionsa siivittämänä 1990- ja 2000-lukujen taitteessa. Hänen suurimpia hittejään ovat mm. Yksinäinen pitkä tie, Sinisen taivaan sateenkaari, Tulvii Pohjanmaa ja Kulkurin kuu.

Syksyn sävel -voittaja 2001, vuoden solisti 1999 ja 2000 sekä useiden hittien tulkitsija joutui kuitenkin myöhemmin otsikoihin ikävämmissä merkeissä: miehen avioliitot päättyivät eroihin, alkoholi aiheutti riitoja ja suuret velat painoivat miestä maahan – hulppea unelmatalokin jäi yhdessä erossa ex-vaimolle eikä 10-vuotisjuhlakiertuekaan ollut kaivatunlainen menestys.

– Rahallisesti tuli turpiin oikein kunnolla. En halunnut enkä voinut perua kiertuetta, sillä kulut oli kuitenkin maksettava. Kyllä se söi miestä, kun sanoin ennen lavalle menoa, että sammuttakaa valot, etten näe tyhjää salia, Tulkki paljasti IS:n Tainola Show´ssa helmikuussa 2014.

Tulkki kertoo Me Naiset -lehdessä, että talousongelmat alkoivat kasaantua vuonna 2007, kun 10-vuotiskonserttikiertueesta kertyi hänelle tappiota 100 000 euroa.

– Palikat alkoivat kaatua. Minulla oli vielä velkaa talostani, ja firman laina jäi yksin minun harteilleni. Yhtäkkiä henkilökohtaista velkaa oli noin 400 000 euroa, Janne Tulkki muistelee lehdelle.

Välillä Tulkki oli niin tiukan rahatilanteen edessä, ettei hänellä ollut varaa edes kupilliseen kahvia.

– Ajoimme kerran bändin kanssa keikalta kotiin. Joku jätkistä ehdotti, että pysähdytään huoltoasemalle kahville. Jäin seisomaan auton viereen. Minulla ei ollut euroakaan, joten ajattelin odottaa muita siinä pihalla. Yksi soittajistani tajusi tilanteen ja sääli: Tule sinäkin Janne, minä tarjoan. Tuli melkein itku, niin hyvältä tarjous tuntui, Tulkki muistelee lehdelle.

Nyt Tulkki paljastaa Me Naisille, että velkakierre on taitettu ja hän on ensimmäistä kertaa 15 vuoteen velaton mies.

– En ole rikas mies, mutta joka ikistä juttua ei enää tarvitse miettiä. Suhteeni rahaan on täysin muuttunut. Opin, että raha-asiat on helppo saada saada solmuun nopeasti, mutta niiden korjaaminen on kivuliasta.

Tulkki on kertonut aiemmin Ilta-Sanomille siitä, kuinka rankkaa oli tajuta, ettei parrasvaloissa ja suosiossa pysyminen ollutkaan ikuista. Hän joutui tekemään laulajan töiden ohessa myös muita töitä, kuten ajamaan rekkaa.

– En kaihda mitään työtä, mutta kyllä rekankuljettajan vaihe oli rankka, laulaja on kertonut IS:lle.

Talousongelmien keskellä mieheltä kariutui myös kaksi avioliittoa. Yhteensä mies on ollut naimisissa kolme kertaa. Avioliitoissa on siunautunut myös lapsia: nykyään jo täysi-ikäinen esikoispoika ensimmäisestä liitosta sekä 10-vuotias tytär toisesta liitosta.

– Ja naimisiin en mene enää ikinä. Niin uskallan sanoa. Ei koskaan enää, laulaja vakuutti IS:lle kolmannen avioeronsa jälkeen huhtikuussa 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?