Ruotsalaisvanhemmat pöyristyivät näkemästään – tv-kanava näytti seksikohtauksia keskellä päivää: ”Lasten joululoman aikaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisvanhemmat pöyristyivät näkemästään – tv-kanava näytti seksikohtauksia keskellä päivää: ”Lasten joululoman aikaan”

Ruotsissa on noussut kohu TV4-kanavan näytettyä keskellä päivää animaatioelokuva, jossa oli seksikohtauksia.

27.12.2017 19:10

TV4-kanava on saanut palautevyöryn esitettyään seksikohtauksia sisältäneen animaatioelokuvan päiväsaikaan, kertovat ruotsalaislehdet. Monet ruotsalaisvanhemmat ovat ottaneet yhteyttä Expressen ja Aftonbladet -lehtiin ja vanhemmat kertovat olevansa järkyttyneitä näkemästään.

TV4 esitti Anomalisa-animaatioelokuvan tänään keskiviikkona klo 11.30. Elokuva on saanut Ruotsissa K7-ikärajan. Elokuva sisältää seksikohtauksia, jotka ovat saanut ruotsalaisvanhemmat vihaiseksi. Ruotsalaislehtien haastattelemat vanhemmat kertovat luulleensa elokuvan olevan romanttinen ja lämminhenkinen animaatioelokuva, joka soveltuisi myös perheen pienimmille.

Monissa perheissä kuitenkin tyrmistyttiin kun suuseksikohtaus lävähti tv-ruutuihin.

– Mitä kanavalla on oikein ajateltu? Lapset ovat nyt joululomalla, Expressenin haastattelema isä puhisee.

Aftonbladetiin yhteyttä ottanut vanhempi sanoo olevansa vihainen, että hänen 4-vuotias tyttärensä olisi voinut nähdä kohtauksen.

– Olin keittiössä ja kun menin takaisin tv:n ääreen, niin seksikohtaus oli ruudussa. 4-vuotias tyttäreni ei onneksi ollut katsomassa elokuvaa juuri sillä hetkellä, Aftonbladetille kuvaillaan.

Anomalisa on palkittu useilla arvosteluilla elokuva-alan palkinnoilla.­

Elokuva on saanut aikaan palautevyöryn TV4-kanavan Facebook-sivustolle, jossa vanhemmat vaativat selitystä elokuvan esittämisajankohdalle.

– Miten elokuva on voitu esittää keskellä päivää? Siinä on seksikohtaus, olkoonkin vaikka animoitu. Ei ole ok näyttää tuollaista keskellä päivää.

– Elokuvassa oli suuseksiä ja yhdyntää. Lapset olivat tuohon aikaan kotona katsomassa elokuvaa, kanavan Facebook-sivustolla hämmästellään.

Kanava on julkaissut tiedotteen, jossa se pahoittelee elokuvan aiheuttamaa mielipahaa.

– Olemme pahoillamme, että ihmiset ovat harmistuneet elokuvasta. Elokuva on sallittu yli 7-vuotiaille, kanava kommentoi huomauttaa, että ikärajan on asettanut elokuvalle kuvaohjelmaluokittelijat.

Anomalisa oli ehdolla parhaan animaatioelokuvan palkinnon saajaksi Oscar-gaalassa 2016. Aftonbladet huomauttaa, että elokuva on lapsilta kielletty monissa maissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Animaatioelokuvan sisältämä seksikohtaus suututti ruotsalaisvanhemmat.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?