Taru Sormusten herrasta -tähti lomaili Suomessa – ihastui Lapin lumisiin maisemiin: ”Kymmenien tuntien lentomatka oli sen arvoinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Taru Sormusten herrasta -tähti lomaili Suomessa – ihastui Lapin lumisiin maisemiin: ”Kymmenien tuntien lentomatka oli sen arvoinen”

–Janne järjesti meille unohtumattoman loman, näyttelijä David Wenham (oik.) hehkutti vierellään Luxury Action -yrittäjä Janne Honkanen.

Julkaistu: 27.12.2017 7:57

Useissa Hollywood- elokuvissa näytellyt australialainen David Wenham vietti perheineen Lapissa viisi päivää.

– Halusimme kokea lumentäyteisen ja valkoisen joulun. Isäntämme Janne Honkanen tiimeineen oli järjestänyt jokaiselle päivälle mielenkiintoista ohjelmaa. Kävelimme lumikengillä, ajoimme koiravaljakoilla, näimme paljon poroja ja söimme paikallista ruokaa, muun muassa poroa ja erilaisia kaloja sekä erilaisia marjoja. Maistoinkin elämäni ensimmäistä kertaa lakkoja ja lakkahilloa, Wenham luetteli.

Tänään keskiviikkona takaisin Australiaan perheensä kanssa palaava näyttelijä kertoi Ilta-Sanomille heidän pitäneen tavattomasti tapahtumarikkaista ja seikkailullisista talvipäivistä.

– Kymmenien tuntien lentomatka oli sen arvoinen, sillä Lappi on uskomaton paikka ja haluamme ehdottomasti tulla takaisin, Wenham hehkutti.

– Lappi teki minuun ja perheeseemme suuren vaikutuksen. Iloksemme näimme myös alueen hienoa käsityötaitoa ja erilaisia värikkäitä tekstiilikuoseja sekä paikallista kulttuuria. Yksi sana riittää kuvaamaan aikaamme lumisissa maisemissa: fantastista, hän hehkutti.

Wenham paljasti myös, että ihailee ohjaaja Aki Kaurismäkeä. Hän haluaisi jopa matkata ensi kesänä Sodankylän elokuvajuhliin, sillä australialaisnäyttelijä on kuullut Kaurismäen olleen yksi tapahtuman perustajista.

– Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat on briljantti elokuva. Aki Kaurismäki on uskomaton elokuvantekijä, tuottajanakin toiminut Wenham hehkutti.

David Wenham esitti Taru sormusten herrasta -elokuvissa Faramiria.

Sydneyssa asuva Wenham itse on tehnyt tänä vuonna Australiassa neljä isoa elokuvaprojektia, mutta paljasti olevansa mukana ensi vuonna Kanadassa filmattavassa isossa Hollywood-tuotannossa.

Televisiosta uransa aloittanut Wenham on näytellyt muun muassa kahdessa Taru Sormusten herrasta -elokuvassa, Pirates of Caribbean -seikkailussa sekä Van Helsing-, Moulin Rouge- ja Australia-elokuvissa.

Lappi ja sen lumo ovat olleet viime aikoina maailmalla paljon esillä. Kun intialaiset megatähdet Anushka Sharma ja Virat Kohli laittoivat Lapin-kuvia instagram-tileilleen, varsinkin Bollywood-näyttelijätär Sharman kuva sai nopeasti melkein neljä miljoonaa tykkäystä.

Intialaisten lisäksi Lapin lumosta on nauttinut muun muassa Game of Thrones -näyttelijä Emilia Clarke. FC Barcelonan futistähti Lionel Messi perheineen taas tutustui lumen lumoon marraskuun lopussa Kuusamossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?