Sami Hintsaselle vuosi ehdollista vankeutta – firman käteisvaroja päätyi omiin taskuihin: ”Teolla tavoiteltu huomattavaa hyötyä”

Hintsanen käytti konkurssiin menneen firmansa rahoja tavalla, jota käräjäoikeus ei pitänyt hyväksyttävänä.

21.12.2017 15:34

Juontaja-näyttelijä Sami Hintsanen on tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hintsanen käytti konkurssin menneen firmansa rahoja tavalla, jota käräjäoikeus ei pitänyt hyväksyttävänä.

Sami Hintsanen oli Burning Star -yhtiön ainoa hallituksen jäsen ja päätäntävaltaa käyttävä henkilö. Syytteen mukaan hän lahjoitukseen verrattavalla tavalla luovutti yhtiön omaisuutta 107 824 euroa.

Syytteen mukaan hän muun muassa maksoi 2012–2014 itselleen palkkaa, joka suuruudeltaan ylittää hyväksyttävänä pidettävän määrän 79 800 eurolla.

Yhtiön käteisvaroja oli vastaajan taskuihin päätynyt 13 897 euroa, ja henkilökohtaisiin kuluihin oli uponnut 14 127 euroa.

Omakotitalon remonttiin oli käytetty 24 715 euroa, josta puolet (12 358 euroa) oli syyttäjän mukaan hyväksyttävää, koska yhtiön toimitila sijaitsi samassa talossa.

– Hintsanen on menettelyllään aiheuttanut yhtiön maksukyvyttömäksi tulemisen tai oleellisesti pahentanut yhtiön maksukyvyttömyyttä, sanoi syyttäjä Minna Sihto.

– Teolla on tavoiteltu huomattavaa hyötyä. Teko on kokonaisuutena arvosteltuna törkeä, syyttäjä sanoi.

Hintsanen myönsi nostaneensa yhtiöstä suurempaa palkkaa kuin mihin firman maksukyky riitti. Sovittuja työtehtäviä kuitenkin peruuntui, ja firman maksukyky romahti.

Sami Hintsanen ja konkurssipesä ovat aiemmin sopineet 100 000 euron vahingonkorvauksesta. Käräjäoikeus määräsi sen päälle 20 000 euroa korkoja.

Käräjäoikeus tuomitsi Sami Hintsaselle yhden vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Sen koeaika päättyy 31. maaliskuuta 2019. Syyttäjä vaati Hintsaselle liiketoimintakieltoa. Tämä syyte ei mennyt oikeudessa läpi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?