Isäksi vaikeuksien jälkeen tullut Antti Lindtman: "En tiennyt tällaista rakkautta olevankaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Isäksi vaikeuksien jälkeen tullut Antti Lindtman: "En tiennyt tällaista rakkautta olevankaan”

Kun kansanedustaja Antti Lindtman ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom saivat vuosien odotuksen jälkeen lapsen, onni oli sanoinkuvaamaton.


23.12.2017 7:55

Kansanedustaja Antti Lindtmanin, 35 ja hänen puolisonsa Kaija Stormbomin, 54, kymmenen vuoden odotus sai hienon täyttymyksen, kun pariskunnalle syntyi marraskuussa pieni tyttövauva.

Lindtman ja Stormbom ovat avoimesti kertoneet yrittäneensä lasta vuosien ajan. Kun pieni tytär sitten pitkän odotuksen jälkeen tuli maailmaan, Lindtman kuvailee isäksi tuloa uskomattomaksi hetkeksi.

Lindtman naurahtaa, että vielä ei pienokaiselle ole nimeä keksitty, mutta joulun aikaan olisi tarkoitus rauhoittua ja tutkailla eri vaihtoehtoja.

– Ehkä se nimi sieltä löytyy, kun pientä lasta tarpeeksi katselee. Tietysti neuvottelemme äidin kanssa, Lindtman kertoo ISTV:n Tainola Show’ssa.

Kansanedustaja kertoo monen sanoneen elämän muuttuvan lapsen syntymisen jälkeen ja hän osasikin siksi jo odottaa suurta muutosta.

– Olimme toivoneet lasta niin pitkään. Kun hän sitten tuli maailmaan, en osannut arvatakaan kuinka kokonaisvaltaista tunne on. Lapsen syntymä on iso elämänmuutos ja se muuttaa monella tavalla arjen positiivisesti, Antti Lindtman herkistyy.

Antti Lindtman puhuu kauniisti tyttärestään ja odottaa innolla heidän yhteistä pitkää taivaltaan. Hän sanookin tuntuvan hyvältä, että lapsen kanssa on pitkä ja yhteinen matka on vasta alussa.

– Olemme nauttineet joka hetkestä. Toki on tullut vastuuta ja huoltakin. Kun pienokainen kertoo, että jotakin pitää saada, siinä miettii pitääkö vaippa vaihtaa vai onko vatsa tyhjä. Kyllähän siinä isänä miettii, onko kaikki hyvin. Positiivinen huoli jatkuu läpi elämän, mutta en tiennyt, että sellaista onnea ja rakkautta voi edes olla kuin rakkaus omaan lapseen, Antti Lindtman kuvailee.

Tuore isä oli synnytyksessä mukana ja sanoo kaiken sujuneen normaalisti.

– Kun sain katsoa Kaijan ponnistusta vierestä, en voi muuta kuin kunnioittaa äitejä entistä enemmän. Se oli melkoinen puserrus, hän ihailee.

Saadessaan lapsensa ensimmäisen kerran syliinsä, se oli kuin ihme.

– Nähdessäni tyttären ensimmäistä kertaa, itku tuli. Ei siihen sanoja ole, hän kertoo.

Lindtman naurahtaa monopoliosoineensa vaippojen vaihdot. Lindtman sanookin nauttineensa jokaisesta vaipanvaihdosta ja hän painottaa sen olevan yksi elämän parhaimmista asioista.

Tytär on isänsä sanojen mukaan kiltti lapsi ja nukkuu yöt aika hyvin. Tietysti lapsi herää syömään ja jos vaippa täytyy vaihtaa, niin isä hoitaa sen kelloon katsomatta.

– Hän tykkää olla meidän vieressä eikä ihan vielä viihdy Kaijan suvun sata vuotta vanhassa perintökehdossa, isyyslomaakin jo pitänyt Lindtman avaa.

– Olemme joulun kotona läheisten kanssa. Tämä on joulu, jota olemme kauan odottaneet. Joulu on lasten riemujuhla ja toivonkin kaikkien saavan rauhoittua ja viettää aikaansa läheisten kanssa, kansanedustaja Antti Lindtman sanoo ja huomauttaa, että ihmiset voisivat miettiä myös joulun sanomaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?