Rapport: VilleGalle tylyttää tv:n laulukisoja – sanoo olevan tuomareiden promoamista varten: ”Idols oli Antti Tuisku -show” - Viihde - Ilta-Sanomat

Rapport: VilleGalle tylyttää tv:n laulukisoja – sanoo olevan tuomareiden promoamista varten: ”Idols oli Antti Tuisku -show”

VilleGalle avautuu JVG:stä ja musiikkimaailmasta verkkolehti Rapportin haastattelussa.

VilleGalle pelkää, että artistit lopettavat uransa väärästä syystä.­

20.12.2017 20:38

JVG:stä tuttu suomiräpin supernimi VilleGalle antoi verkkojulkaisu Rapportille kattavan haastattelun, jossa artisti pohtii ääneen muun muassa laulukilpailujen merkitystä musiikkitaivaalla.

– Tuntuu muutenkin, että tuollaiset Voice of Finlandit ja Idolsit vähän niin kuin promoavat niitä tuomareita, se on niiden ohjelma. Toi (Idols) oli nyt Antti Tuisku -show, VilleGalle analysoi Rapportille.

Artikkelin mukaan JVG:n miehiä on kerta toisensa jälkeen houkuteltu mukaan laulukilpailun tuomaristoon.

– Joka vuosi tulee Voice of Finlandiin ja X-Factoriin kutsut. Ensinnäkään mä en koe, että mä olisin millään tavalla potentiaalinen tyyppi neuvomaan, kuka osaa laulaa ja kuka ei, saatikka sitten räpätä. Räppi on kuitenkin sellainen laji, että kaikki tekevät sitä omalla tyylillään. Kukaan ei voi sanoa, että tuo on väärin tai tuo on oikein.

VilleGalle eli Ville-Petteri Galle.­

Syväluotaavassa haastattelussa VilleGalle äityy puntaroimaan myös artistien lopettamispäätösten motiiveja. Viime aikoina suomalaisen musiikin suurnimistä muun muassa Cheek ja Robin ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä musiikinteosta taka-alalle.

VilleGalle pelkää, että musiikkiuran lopettamista käytetään julkisuustemppuna.

– Vähän pelottaa, että toi on nykyään artistille tuollainen temppu, että ”nyt me lähetään pois, bye bye, tulkaa meidän vikoille keikoille, ostakaa liput”. Sitten puolen vuoden päästä julistetaan, että ”nyt me ollaan back” ja tulee ihan täysin uusiksi kaikki ja sillä yritetään saada huomiota, räppäri laukoo.

JVG­

VilleGallen ja Jaren muodostama JVG on yksi suomiräpin kuumimpia nimiä. Rap-duon kesällä 2015 julkaistu Tarkenee oli ensimmäinen suomalainen biisi, joka ylitti kymmenen miljoonan streamauksen rajan Spotifyssa.

– Se kertoo Suomen säästä ja suomalaisuudesta. Jokainen voi samaistua siihen, Jare ja VilleGalle kertoivat IS:lle aiemmin tänä vuonna.

Syyskuussa JVG veti massiivisen synttärikonsertin Hartwall-areenalla sen kunniaksi, että molemmat miehistä täyttivät 30 vuotta. Pelkästään viime kesän aikana kaksikko heitti yli 30 keikkaa.

– Vaikka tehtiin tänä kesänä 10 keikkaa vähemmän kuin viime vuonna, niin taidettiin olla eniten keikkoja tehneet tyypit tänä kesänä, JVG kertoi IS:lle kesän jälkeen.

JVG:n juhlakonsertti Hartwall-areenalla 30. syyskuuta.­

Tuoreimpien verotietojen mukaan VilleGalle tienasi viime vuonna huimat 135 593 euroa, joka oli noin tuplat bändikaveriinsa Jareen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?