Sami Minkkinen avautuu blogissaan rajusti pikakihlauksensa seurauksista – jopa perhe kyseenalaisti valinnan: kohuerosta vain puoli vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Sami Minkkinen avautuu blogissaan rajusti pikakihlauksensa seurauksista – jopa perhe kyseenalaisti valinnan: kohuerosta vain puoli vuotta

Hiljattain uuden rakkaansa kanssa kihlautunut Sami Minkkinen kertoo blogissaan, miten hänen läheisensä suhtautuivat uutiseen.

19.12.2017 10:49

Havaintoja parisuhteessa –blogia pitävä Sami Minkkinen kohahdutti keväällä eroamalla vaimostaan. Pari oli saanut lapsen vain pari kuukautta aiemmin, kun Minkkinen ilmoitti blogissaan rakastuneensa toiseen naiseen. 

 Minkkisen uusi rakkaus syttyi yllättäen ja hän on edennyt uudessa suhteessaan nopeasti. Me Naiset -lehti kertoi joulukuun alussa, että Minkkinen kihlautui Katri-rakkaansa kanssa hiljattain. Rakastunut mies ei halunnut peitellä onneaan, vaikka erokohusta oli vain hetki aikaa. 

 – Kyllä, tämä on totta. Mitä sitä peittelemään. Mutta en tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa sen enempää, Minkkinen kertoi lehdelle. 

 Nyt Minkkinen kertoo kihlauksestaan blogissaan. Bloggaaja tilittää suorasanaisesti uutisen saamasta vastaanotosta. Hän kertoo pitkässä tekstissään, että jopa perhe ja läheiset ovat kyseenalaistaneet hänen päätöksensä kihlautua näin pian eron jälkeen. Moni on ihmetellyt, miksi tällä kertaa kaikki onnistuisi paremmin ja miksi bloggaaja halusi kihloihin näin nopeasti uuden suhteen alettua. 

– Näitä kysymystä on kysytty ihan perheeni sisältä. Eikä siinä mitään. Saahan sitä kysyä. Tosin ensin sitä odottelisi jonkinlaista onnittelua ja ilahtumista toisen ihmisen onnen edessä. Termi pyyteetön rakkaushan on joskus lähinnä huono vitsi. On ihmisiä, jotka tarjoavat rakkautta tasan silloin kun rakkauden kohde mahtuu siihen omaan ahtaaseen sapluunaan, jossa rakkaus on ansaittua, Minkkinen kirjoittaa. 

 Minkkinen kuvailee tekstissään, että moni ihminen jumiutuu omaan lokeroonsa ja omaan tapaansa elää. Hän toteaa, että osa ihmisistä elää rakentamissaan lokeroissa onnellisena, puuttumatta muiden asioihin. Minkkisen mukaan osa sen sijaan ei pysty katsomaan lokeronsa ulkopuolelle avarakatseisesti. 

– Sieltä kaivautuvat esiin ihmiset, joiden pitää joka käänteessä puolustella tapaansa elää. Oman lokeron ulkopuolinen maailma tuntuu uhkaavalta ja pelottavalta. Pitää hyökätä takaisin tai huutamalla saada hiljennettyä toisenlaiset äänet. 

 Minkkinen harmittelee kihlauksensa saamaa vastaanottoa ja ihmettelee, miten hänen onnensa on muilta pois. 

– Onnelliset ihmiset uskaltavat iloita toisten kohtaaman onnen johdosta. He eivät ajattele, että onni on heiltä pois. Heidän ei tarvitse kokea iloa elämästä vievää kateutta eikä maailman mustaksi värjäävää vihaa ja katkeruutta. Miksi onnellista ihmistä pitäisi lyödä alas? 

 Minkkinen toteaa blogissaan, että hän pyrkii hyväksymään muiden ihmisten valinnat, vaikka ne olisivat erilaisia kuin hänen omansa. Hän myös korostaa, että on itse onnellinen ja tyytyväinen ratkaisuunsa. 

– Olen mennyt kihloihin rakastamani ihmisen kanssa. En lakkaa uskomasta ajatukseen kaiken kestävyydestä. Minulle ei ole kukaan luvannut varmasti, että heräisin aamulla. On yksi päivä kerrallaan aikaa rakastaa. Toiset ihmiset tekevät toisin kuin minä. Hyvä niin. Minä teen omalla tavallani. 

 Sami Minkkinen on nähty tänä syksynä Nelosen Kielletty rakkaus -ohjelman juontajana. Sarjassa on nähty poikkeuksellisia rakkaustarinoita, joiden osapuolet ovat saaneet osakseen ihmettelyä tai jopa vihaa. 

Minkkinen kertoi IS:lle kesällä, että ihmisten rakkaustarinoihin perehtyminen kiinnosti häntä suuresti. 

– Jokaisen rakkaustarinan tai erotarinan takana on kuitenkin ihmisiä ja mä haluan mennä niitä mahdollisimman lähelle. Silloin ymmärtää ihmistä, kun uskaltaa mennä lähelle, Minkkinen sanoi kesäkuussa. 

Kielletty rakkaus -sarja oli Minkkisen ensimmäinen juontotehtävä tv:ssä. Aiemmin sarjaa juonsi Radio Suomipopilta tuttu Anni Hautala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?