Salma Hayek kertoo olleensa yksi Harvey Weinsteinin uhreista – esittää hurjan väitteen: ”Hän uhkasi tappaa minut”

Julkaistu:

ahdistelukohu
Näyttelijä kertoo, että Weinsteinin toiminta ajoi hänet hermoromahduksen partaalle.
Näyttelijä Salma Hayek astui esiin ja paljasti karmaisevia yksityiskohtia kokemuksistaan tuottaja Harvey Weinsteinin kanssa.

Hayek kertoo tuottajan ahdistelleen häntä ja esittäneen hurjan uhkauksen:

– Tapan sinut. Etkö usko, että pystyn siihen? Hayek väittää Weinsteinin sanoneen hänelle.

Hayek puhui Huffington Postin mukaan asiasta New York Timesissa. Juttu oli otsikoitu ”Harvey Weinstein on myös minun hirviöni”.

Keskiviikkona julkaistussa jutussa Hayek kertoo ahdistelun tapahtuneen vuonna 2002, kun Hayek filmasi elokuvaa Frida.

– Kieltäydyin avaamasta hänelle ovea, kun hän koputti myöhään yöllä. Kieltäydyin menemästä suihkuun hänen kanssaan. En antanut hänen katsoa, kun menin itse suihkuun. En antanut hänen hieroa minua. En antanut hänen alastoman ystävänsä hieroa minua. En antanut hänen nuolla minua. En suostunut riisuutumaan toisen naisen kanssa. Ei, ei, ei, ei, Hayek kirjoitti.

Hayek kuvailee tuottajan saaneen machiavellimaisen raivokohtauksen, kun tämä huomasi, etteivät puheet auta. Samassa yhteydessä Weinstein esitti myös tappouhkauksen.

Hayek ei selvinnyt ahdistelusta olankohautuksella, vaan kertoo kärsineensä hermoromahduksesta sen jälkeen kun Weinstein pakotti hänet alastonkohtaukseen toisen naisen kanssa.

– Oksensin ja kuvaukset jouduttiin keskeyttämään. Minun piti ottaa rauhoittavia, joiden avulla sain itkun talttumaan. Mutta niiden takia oksensin vain enemmän.

Hayek kertoo vaienneensa aiheesta tähän asti, koska hän on “aivopessyt itsensä” ajattelemaan, että nyt ahdistelu on ohi ja hän selvisi siitä.

Weinsteinin edustajan mukaan mitään Hayekin kertomaa ei ole tapahtunut.