Laura Voutilainen nauttii uudesta elämänvaiheestaan – muutti hulppeasta hirsilinnasta Helsinkiin

Julkaistu:

muuttaminen
Laura Voutilainen teki näyttävän paluun musiikkimaailmaan ja muutti samalla maalta kaupunkiin.
Emma-gaalassa vuoden naissolistiksi ja vuoden Iskelmä-Emmaan ehdolla olevalla Laura Voutilaisella on riittänyt kiirettä tänä vuonna. Keväällä Voutilainen nähtiin huippusuositussa Nelosen Vain elämää -sarjassa, uusi Miks ei -levy julkaistiin kesäkuussa ja syksy on kulunut pitkälti konserttikiertueen parissa. Ensi vuonna hän tähdittää ensi-iltansa saavaa Mamma Mia! -suurmusikaalia.

Laulaja sanoo vuoden olleen kiireinen, mutta erittäin antoisa. Hän kuvailee tehneensä eräänlaisen comebackin musiikkimaailmaan pitkän tauon jälkeen.

– Uutta tulemista on ollut jo jonkin aikaa, olin pitkään poissa näistä peleistä. Onhan tämä musiikkimaailma koko ajan jatkuvassa murroksessa. Yli 20 vuotta tässä pyöritty, niin kaikenlaista on nähty, Voutilainen nauraa.

Laulaja kuvailee vuoden tuoneen mukanaan paljon mielenkiintoisia työprojekteja ja haasteita.

– Hurjasti on tänä vuonna kaikkea ollut. Albumi tuli vihdoin ulos ja sitä rakennettiin kaksi ja puoli vuotta, Voutilainen hymyilee.

– Näyttelijäpuoli ja levyttävä artisti -minä kulkevat rinta rinnan ja molemmat ovat saaneet niin sanotusti ruokintaa. Olen tehnyt paljon hyviä keikkoja uuden bändin kanssa ja yleisö on tykännyt, Voutilainen kertaa vuottaan.

Vuosi on tuonut muutoksia myös laulajan yksityiselämään. Voutilainen kertoi jo kesällä Ilta-Sanomille uuden elämänvaiheen alkavan pian. Voutilainen asui pitkään hänen ja hänen entisen puolisonsa omistamassa Heinolassa sijaitsevassa 300-neliöisessä hirsitalossa, mutta muutti tänä syksynä Helsinkiin.


– Yksin isossa hirsitalossa päivät pitkät raatamassa, siinä ei ole mitään järkeä. Olen kyllä miettinyt, että mikä se tuleva asunto voisi olla. Suuruudenhulluus saa nyt loppua, Voutilainen kertoi IS:lle kesällä.

Tuolloin hän kertoi suunnitelmistaan muuttaa pääkaupunkiseudulle, missä ovat oman työn ja elämän kannalta tärkeimmät asiat lähellä. Voutilainen sanookin nyt IS:lle muuttaneensa maalta kaupunkiin.

 En voi vielä sanoa, että olen stadilainen, koska olen koko ajan ympäri Suomea keikoilla ja harvoin kotona, Voutilainen hymyilee.

Hän toivoo pääsevänsä kunnolla kotiutumaan uuteen kotikaupunkiinsa vuodenvaihteen jälkeen.

– Ehkä tuossa helmikuun jälkeen ehdin viettää vähän vapaa-aikaakin ja tutustua kaupunkiin.

Miks ei -konserttikiertue onkin vienyt kokeneen artistin esiintymään ympäri Suomen ja hän sanookin olevansa ilahtunut siitä, että suomalaisyleisö käy edelleen mielellään keikoilla, vaikka musiikkibisnes on digitalisoitunut.

– Livemusiikkia arvostetaan edelleen ja jossain vaiheessa pelotti, että mahtaako ihmisiä enää näkyä keikoilla. Koko ajan tulee keikoille uutta yleisöä ja Spotifyn myötä on tullut uusia kuulijoita, Voutilainen iloitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt