Portugalin euroviisuvoittaja sai uuden sydämen – kirurgi: hän kehotti minua kuuntelemaan klassista - Viihde - Ilta-Sanomat

Portugalin euro­viisu­voittaja sai uuden sydämen – kirurgi: hän kehotti minua kuuntelemaan klassista

Vuoden 2017 euroviisuvoittaja Salvador Sobralille on tehty onnistunut sydämensiirtoleikkaus.

Salvador Sobral

10.12.2017 4:41

Sobralille, 27, tehtiin perjantaina onnistunut sydämensiirtoleikkaus. Myöhään lauantaina kerrottiin, että leikkaus onnistui ja euroviisutähti on toipumassa.

– Leikkaus meni hyvin, kirurgi Miguel Abecassis sanoi RTP:n mukaan.

Sobralilla oli pitkälle edennyt sydämen vajaatoiminta, johon ainoa hoito oli sydämensiirtoleikkaus. Luovuttajan täytyi olla alle 35-vuotias, kuta kuinkin Sobralin kokoinen ja samaa veriryhmää tämän kanssa sekä aivokuollut.

Salvador Sobral esitti hittinsä ”Amar Pelos Dois” Eurovision -laulukilpailuissa toukokuussa 2017.

Viimeiset kuukaudet ennen leikkausta Sobral pysyi elossa keinosydämen avulla. Sydämensiirron jonotus oli kisa aikaa vastaan.

Lokakuussa tarjolle tuli yksi sopiva sydän, mutta tuolloin Sobral oli liian heikossa kunnossa leikkaukseen.

Abecassiksen mukaan Sobral oli leikkaukseen hyvin valmistautunut. Hän ymmärsi operaation vaikeuden.

Sobral oli kysellyt ennen leikkausta kirurgilta, oliko hän kyllin hyvässä kunnossa leikattavaksi. Hän kehotti kirurgia kuuntelemaan klassista musiikkia ja toivotti tälle hyvää onnea.

Sobral nousi julkisuuteen voitettuaan Eurovision-laulukilpailun toukokuussa. Voitto lohkesi Amar Pelos Dois -ballaadilla ja se oli Portugalille ensimmäinen 53 vuoteen.

Loppukesällä viisuvoittaja perui kaikki tulevat keikkansa. Hän jätti hyvästit keikkalavoille 8. syyskuuta Ate já -nimisellä konsertillaan, jonka nimi tarkoittaa ”nähdään pian”.

Asiasta kertoivat muun muassa BBC ja Telegraph sekä portugalilaismedia RTP.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?