Räppäri hankki 3-vuotiaalle tyttärelleen lemmikin – fanit shokissa vaippoihin puetusta villieläimestä: ”Mitä teet, kun se puree?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Räppäri hankki 3-vuotiaalle tyttärelleen lemmikin – fanit shokissa vaippoihin puetusta villieläimestä: ”Mitä teet, kun se puree?”

Instagramissa julkaistussa videossa räppärin tyttö pitelee sylissään apinaa.

9.12.2017 21:18

Räppäri Chris Brown on joutunut kohun keskelle hankittuaan tyttärelleen lemmikkiapinan. Brownin Instagramissa julkaistussa videossa kolmevuotias Royality pitää sylissään pientä, vaippoihin puettua apinaa.

– Siitä tulee isompi kuin sinä, Brown vitsailee videolla.

Apina on ilmeisesti kapusiiniapina, joskin brittilehti The Mirrorin mukaan kyseessä olisi marmosetti.

Yli 3,3 miljoonaa kertaa katsotun videon kommenteissa ihmetellään, miksi räppäri on ostanut lemmikiksi villieläimen. Moni muistuttaa, ettei apinoita ole tarkoitettu lemmikeiksi.

– Ei ole lemmikki eikä lelu. Tuo apina kuuluu äidilleen! eräs kommentoija kirjoitti.

– Surullista, inhottavaa. Toivon, että sinulla olisi yhtä paljon järkeä kuin sinulla on rahaa, toinen kommentoija kritisoi.

– Eksoottiset eläimet ja villieläimet kuuluvat luontoon. Häpeä! kommentoija jyrähti.

– Apinat eivät ole lemmikkejä, ne ovat villieläimiä. Mitä aiot tehdä, kun se puree tytärtäsi? Tiedätkö, mitä apinat syövät? Sosiaalisesta hierarkiasta? Mitä sairauksia ne saattavat kantaa? kolmas kommentoija kysyi.

Chris Brownin lemmikkivalinta kyseenalaistettiin sosiaalisessa mediassa.­

Yhdysvalloissa villieläinten pitäminen lemmikkeinä riippuu osavaltion laeista. Business Insiderin viime vuonna julkaiseman jutun mukaan esimerkiksi kädellisiä saa pitää lemmikkinä yhteensä 13 osavaltiossa ilman erillistä lupaa. Myöskään Britanniassa kapusiiniapinoiden tai marmosettien pitäminen lemmikkeinä ei ole laitonta.

Suomessa villieläimen tuonti lemmikiksi vaatii Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran myöntämän tuontiluvan. Evira kertoo kuitenkin sivuillaan, että toistaiseksi esimerkiksi apinoille ei tuontilupia ole myönnetty.

Britanniassa toimiva eläinsuojelusäätiö RSPCA kuitenkin muistuttaa sivuillaan, etteivät apinat sovellu lemmikkieläimiksi.

Kapusiiniapina Costa Ricassa.­

Chris Brown nousi esikoissinglellään Run It! Yhdysvaltojen sadan kuumimman kappaleen listalle vuonna 2005. Brownilta on tullut yhteensä kahdeksan studioalbumia. Lisäksi hän on näytellyt satunnaisesti elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hänen tuorein roolinsa oli Black-ish-sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?