Tämä nettihaaste leviää räjähdysmäisesti – keräsimme ohjeet ”näkymätön laatikko” -haasteen toteuttamiseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Tämä nettihaaste leviää räjähdysmäisesti – ihmiset hyppivät ja kompuroivat ”näkymättömän laatikon” yli

Uusi nettihaaste näyttää mahdottomalta ja painovoimaa uhmaavalta suoritukselta. Onnistutko sinä ylittämään näkymättömän laatikon?

8.12.2017 9:48

Muistatko vielä lankutuksen, pöllöilyn ja jäävesi- sekä mannekiinihaasteet? Jokainen edellä mainituista on sosiaalisen median käyttäjiä villinnyt ilmiö.

Lankuttajat makasivat pitkin pituuttaan oudoissa paikoissa, pöllöilijät tarkkailivat ympäristöään pöllömäisessä asennossa ja mannekiinit jäätyivät videoilla paikoilleen. Jäävesihaasteeseen osallistuneet saivat ämpärillisen jäävettä niskaansa. Suoritukset ovat edelleen nähtävissä sosiaalisessa mediassa.

Nyt nettiyhteisö on saanut uuden haasteen, joka kantaa nimeä näkymätön laatikko, eli ”The Invisible Box Challenge”. Haaste on siinä mielessä herkullinen, että epäonnistunut suoritus on usein onnistunutta hauskempi – ainakin videolla.

Keräsimme artikkelin videoon ohjeet näkymätön laatikko -haasteen toteuttamiseen. Videolla näet myös joukon epäonnistuneita ensisuorituksia. Haaste ei ole helppo.

Haasteessa seurataan texasilaisen cheerleaderin esimerkkiä ja astutaan, tai oikeastaan hypätään, kuvitteellisen laatikon yli. Tempun toteuttaminen vaatii jonkin verran motoriikkaa ja lihasvoimaa, mutta se on täysin mahdollinen. Täydellisen suorituksen hallitseminen onkin sitten jo vaikeampaa.

Näkymätön laatikko -haaste lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, kun Twitter-käyttäjä ariel julkaisi täydellisyyttä hipovan suorituksensa yhteisöpalvelussa. Julkaisua on jaettu uudestaan noin 150 000 ja tykätty lähes 300 000 kertaa.

Amerikkalaisnuoret ovat vastanneet omilla videoillaan, ja muu maailma seuraa kovaa tahtia perässä.

Parhaat hyppijät ovat muokanneet temppua alkuperäistä vaikeammaksi asettamalla eteensä esimerkiksi tuoleja laskeutumisalustaksi. Tempun haastavuudesta kertoo puolestaan se, että moni yrittäjä on luovuttanut heti ja tyytynyt julkaisemaan videon omasta tai kaverinsa kompuroinnista.

Videoilla on nähty runsaasti sekä onnistuneita että epäonnistuneita suorituksia. Suoritukset on julkaistu tunnisteella #InvisibleBoxChallenge.

Haasteen käynnistymisen jälkeen sosiaalisessa mediassa on ilmestynyt erilaisia luovia toteutuksia ja kokoelmia hauskimmista videoista.

Monet videoilla nähdyistä suorituksista eivät edes täytä alkuperäisen haasteen määritelmää. Haasteen tärkein asia vaikuttaa olevan hyppimisen koomisuus.

Näin voit opetella haasteen

1. Kuvittele laatikko, joka ei ole liian korkea.

2. Taputa laatikkoa. Näin havainnollistat itsellesi, kuinka korkealla mielikuvitusesteesi on.

3. Aseta etummainen ja heikompi jalkasi laatikon päälle. Koukista lattiaan jäävää takajalkaasi.

4. Tämä on tärkeää. Etummaisen jalkasi on pysyttävä mahdollisimman hyvin paikallaan. Jännitä mielikuvituslaatikon päällä oleva jalka ja pidä keskivartalosi jäykkänä.

5. Ponnista takajalalla laatikon yli eteenpäin. Ponnistavan jalan on noustava etummaista jalkaa korkeammalle. Mitä nopeammin ja korkeammalle ponnistat sitä helpompi suoritus on. Keskity pitämään etummainen jalka paikallaan jännittämällä vartaloasi ja jalan lihaksia.

6. Älä ota suoritustasi liian vakavasti. Jos onnistuit, niin ota vastaan raikuvat suosionosoitukset.

Näkymättömän laatikon korkeus kannattaa valita oman ponnistusvoiman mukaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?