Pirkko Arstila muistelee ystäväänsä Leena Kaskelaa – ”Meistä neljästä alkuperäisestä uutisankkurista enää minä olen elossa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pirkko Arstila muistelee ystäväänsä Leena Kaskelaa – ”Meistä neljästä alkuperäisestä uutisankkurista enää minä olen elossa”

Leena Kaskelan tyyliin kuului, että hän piti yksityisasiat poissa julkisuudesta.

3.12.2017 18:25

Eläkkeellä oleva MTV:n uutisankkuri Pirkko Arstila oli tänä talvena ”vanhojen pöllöjen” eli eläkkeellä olevien maikkarilaisten pikkujouluissa. Hän etsi vanhoja ystäviään.

– Ihmettelin, missä Leena (Kaskela) on, kun häntä ei näy. En tiennyt, että hän on sairastellut.

Leena Kaskelan kuolema tuli täytenä yllätyksenä.

Tilanne kuvasi Arstilan mukaan hyvin hänen ystäväänsä Leenaa. Leena Kaskela ei yksityiselämästään huudellut. Pirkko Arstila ei tiennyt vanhan työtoverinsa sairauksista eikä muista yksityisasioista.

– Leena oli kaunis, vahva, viisas nainen.

Pirkko Arstila ja Leena Kaskela tutustuivat, kun MTV perusti omat uutiset 1981. Ankkureiksi valittiin heidän lisäkseen Esko Tommola ja Kaj Lindén. Ajatuksena oli tuoda uutisruutuun mies- ja naispari.

Pirkko Arstila ja Leena Kaskela kuvattuna vuonna 2013.­

Pirkko Arstila sanoo, että hänellä oli Leenan kanssa puhelinystävyys. Heidän työnsä vuorottelivat. Kun toinen oli töissä, toinen oli vapaalla.

– Leena auttoi minua hyvin paljon televisiotyössä.

Pirkko Arstila muistelee, että suurin osa uutisten tekijöistä tuli printtimaailmasta. Televisioilmaisu oli aivan uutta. Leena Kaskelan lisäksi vain Esko Tommolalla oli kokemusta televisiosta.

Leena Kaskela oli taustaltaan kuuluttaja. Vanhempi polvi muistaa hänet nimeltä Leena Rousek.

– Ihmiset tulivat junassakin kysymään, että mitä sille Russakalle kuuluu.

Pirkko Arstila sanoo, että Leena Kaskelasta tuli nopeasti MTV:n uutisten kantava voima.

Tv-uutisista Pirkko Arstila siirtyi Huomenta Suomi -lähetyksiin. Leena Kaskela pysyi uutisankkurina eläkevuosiin saakka.

– Leena viihtyi hyvin uutistyössä. Hän oli uutishaukka, sanavalmis ja rohkea. Ihmettelin, kun hän joskus kertoi, että hän oli luonteeltaan ujo.

Pirkko Arstila piti eläkevuosina yhteyttä Leena Kaskelaan. Hän saattoi kysyä neuvoa esimerkiksi tilanteissa, joissa häntä kysyttiin mukaan johonkin ohjelmaan.

Pirkko Arstila sanoo, että Leena Kaskela jätti lopullisesti julkisuuden ja television eläkkeelle siirryttyään.

– Minulla on sellainen kuva, että Leena oli hyvin onnellinen uudessa elämäntilanteessa. Kuvaavaa on, etten tiedä sen tarkemmin hänen perhe-elämästään, missä hänen lapsensa asuu, onko hänellä lapsenlapsia.

Ystävillä oli vuoden ikäero. Pirkko Arstila on Leena Kaskelaa vuotta vanhempi.

– Meistä neljästä alkuperäisestä uutisankkurista enää minä olen elossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?