Viihde

YouTube-tähti Mansikkka jakoi itsestään yläosattoman kuvan – ”Tissit saa ja voi olla seksikkäät”

Julkaistu:

tissiviikko
Mansikkka eli Maiju Voutilainen ottaa kuvallaan osaa tissiviikko-kampanjaan.
YouTube-tähti Mansikkka eli Maiju Voutilainen, 21, ottaa Instagramissa julkaisemassaan kuvassa osaa tissiviikko-kampanjaan. Kuvassa Mansikkka on peittänyt paljaan ylävartalonsa kirjavalla kukkapuskalla, koska Instagram kieltää kuvat naisten paljaista nänneistä.

– Tissit kukkapuskan takana piilossa, koska niin on oltava. Mielestäni ansaitsevat silti edes ne kauneimmat kukkaset, Mansikkka kirjoittaa ja jatkaa tekstiään:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä

– Ei sillä, en tissejäni (tarkemmin: niitä syntisiä nännejä) ehkä välttämättä valtoimenaan haluaisikaan esitellä, mutta että minulle ei anneta edes vaihtoehtoja, on perseestä. jos mun tissit ois miesoletetun vartalossa, ne pääsisi lerpattamaan tuulessa ihan miten päin vaan. Mutta eipä ole, ne on mun rintakehässä ja siksi pidettävä piilossa. Tissit saa ja voi olla seksikkäät, mutta yliseksualisointi on ei-kiva. Mä päätän mun tisseistä; pidä sä huolta omistasi, Mansikkka kirjoittaa ja päättää tekstinsä hashtageihin #tissiviikko2017 #tissiviikko.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämän artikkelin julkaisuaikaan Instagramissa on jaettu 445 kuvaa aihetunnisteella #tissiviikko2017 ja 3 359 kuvaa aihetunnisteella #tissiviikko. Instagramin säännöt kieltävät muun muassa kuvien julkaisemisen naisten nänneistä.

Näin kuvapalvelussa määritellään säännöt:

Tiedämme, että on tilanteita, jolloin ihmiset saattavat haluta jakaa alastonkuvia, jotka ovat luonteeltaan taiteellisia tai luovia, mutta useista syistä emme salli alastomuutta Instagramissa. Tämä koskee kuvia, videoita ja digitaalisesti luotua sisältöä, joka esittää yhdyntää, sukupuolielimiä ja lähikuvia täysin paljaista pakaroista. Se koskee myös joitakin kuvia naisten nänneistä, mutta kuvat rintasyöpäleikkauksen jälkeisistä arvista ja imettävistä naisista ovat sallittuja. Myös maalauksien ja veistosten kuvien alastomuus on sallittua.


Tissiviikko 2017 -Twitter-tilillä kerrotaan, että tissiviikko alkoi maanantaina 27.11. ja kestää sunnuntaihin 3. joulukuuta asti. Useat naiset ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa kuvia ja tarinoita omista rinnoistaan.

Tissiviikko nousi suuresti otsikoihin viime marraskuussa, kun kampanjan lanseerasivat Sanna-Mari Paakki ja Elina Sorsa. Kampanjan tarkoituksena on vähentää naisten rintoihin liittyvää seksualisointia ja että jokainen saisi julkaista kuvan rinnoistaan, liiveillä tai ilman.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyse on rintojen normalisoimisesta. Esimerkiksi mies saa kulkea rinta paljaana kadulla, mutta nainen ei. Ainoa ero on, että naisilla on maitorauhaset ja rinnassa on aika paljon rasvaa. Silti naisen rinnat on tosi seksualisoitu. Jos rintavako näkyy, heti kysytään miksi päällä on flirttaileva asu, Sanna-Mari Paakki selitti teemaviikkoa Nyt-liitteelle vuosi sitten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt