Uutuuskirja: Heidi Suomi avautui lapsettomuudestaan – ex-poikaystävä pudotti pommin päivää ennen alkioiden istutusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Heidi Suomi avautui lapsettomuudestaan – ex-poikaystävä pudotti pommin päivää ennen alkioiden istutusta

Uutisankkuri ja yleisurheilutähti Heidi Suomi kertoo uutuuskirjassa vaikeista ajoistaan lapsettomuuteen liittyen.

Urheilutoimittajana työskentelevä Heidi Suomi kertoo uutuuskirjassa avoimesti elämänsä kenties suurimmasta koettelemuksesta, eli lapsettomuudesta ja hormonihoidoista.­

1.12.2017 8:49

Toimittaja-kirjailija Teemu ”Pastori” Potapoffin ja valokuvaaja Julius Konttisen Selviytyjät – kirja elämästä ilmestyi kauppoihin tänään perjantaina. Kirjassa on haastateltu julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella kohdanneet haastavia elämäntilanteita ja selviytyneet niistä.

Entinen yleisurheilutähti ja uutisankkuri Heidi Suomi, 42, kertoo kirjassa avoimesti lapsettomuudestaan. Hän yritti ex-poikaystävänsä kanssa lasta ensin luonnon omilla keinoilla, mutta alkanut raskaus päätyi keskenmenoon. Sen jälkeen lasta haluava pariskunta päätyi hormonihoitoihin.

Suomi kuvailee kirjassa, että hoidot olivat fyysisesti ja henkisesti erittäin raskaita.

– Minulle oli aika rankkaa se, että hormonit nostivat ihan hirveän aknen pintaan. Oli vaikeaa tehdä töitä naamallani, kun olin ihan hirveän näköinen. Se loi omat paineensa ja vaikutti itsetuntoon, kun näytin ihan petolinnun perseeltä, Suomi sanoo kirjassa.

Ex-kumppani jätti ”viime hetkellä”

Hoidot jatkuivat syksylle, mutta tuloksetta. Epävarmuus hiipi entisen poikaystävän mieleen.

– Syksyllä 2012 vietimme ystäviemme häitä. Juuri niiden alla exäni totesi minulle, ettei ole enää ihan varma hoidoista.

– Päätimme kuitenkin edetä prosessissa: alkioiden istutuspäiväksi oli merkitty maanantai 3. joulukuuta 2012. Edellisenä päivänä, sunnuntaina, exäni tuli kotiin ja sanoi, että tämä oli tässä. Jälkeenpäin minulle selvisi, että hän oli tavannut uuden naisen.

– Ajatus lapsen hankkimisesta entisen avopuolison kanssa oli hänelle varmasti hieman hassu ajatus. Sillä hetkellä ihmettelin lähinnä sitä, miten hän voi tehdä minulle näin – päivää ennen kuin minun pitäisi mennä lääkäriin.

Uusi rakkaus elämässä

Nykyään Suomella menee varsin mukavasti, hän nimittäin kertoi IS:lle elokuussa löytäneensä elämäänsä uuden rakkauden.

– Ei tämä nyt niin tuore juttu ole. Kukaan ei vain ole älynnyt kysyä minulta asiasta, Suomi naurahti tuolloin.

Suomi nähdään syksyllä 2017 Foxin uutuusohjelmassa Tehtävä Lapissa, jossa kilpailijat mittelevät 10 000 euron pääpalkinnosta luonnon armoilla.

Teemu Potapoff & Julius Konttinen: Selviytyjät – kirja elämästä (Docendo 2017) kaupoissa perjantaina 1.12.2017.Korjattu otsikkoa kello 10.02: Ero tapahtui päivää, ei viikkoa ennen lääkärikäyntiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?