Suomi antoi prinssi Williamin lapsille tuliaisiksi suomalaislasten suosikkituotteet – Obamilta lähes samanlainen lahja vain vuosi sitten - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomi antoi prinssi Williamin lapsille tuliaisiksi suomalaislasten suosikkituotteet – Obamilta lähes samanlainen lahja vain vuosi sitten

Prinssi William sai Ulkoministeriöltä omaperäisen lahjan.

30.11.2017 15:22

Cambridgen herttua, prinssi William on vierailee parhaillaan Suomessa.

William saapui keskiviikkona ja hänen vierailunsa jatkuu torstai-iltapäivään saakka.

William vastaanotti kaksi käsintehtyä keppihevosta hänen vieraillessaan Suomen messupisteellä Slush-tapahtumassa.

Lahja on hyvin samankaltainen kuin Yhdysvaltain entisen presidentti Barack Obaman ja hänen vaimonsa Michellen reilu vuosi sitten antama lahja. Huhtikuussa 2016 Obamat ilahduttivat prinssi Georgea keinuhevosella.

George sai viime vuonna keinuhevosen. Nyt nuorta prinssiä odottaa myös keppihevonen.­

– Prinssi Georgen keppihevonen on ristitty Smokeyksi Williamin ensimmäisen ponin mukaan, Ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli kertoi Ilta-Sanomille.

Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen on Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

– Charloten hevonen on perinteisemmän suomalainen, Rispoli jatkaa.

Prinssi William oli hyvin otettu omaperäisestä lahjasta.

– William oli todella mielissään lahjasta. Hän kertoi, kuinka kovasti Charlotte rakastaa hevosia, Rispoli hehkutti.

Rispoli kohtasi myös Suomi-pisteellä vierailleen prinssi Danielin. Rispolilla oli vielä prinssi Williamille lahjoitetut keppihevoset kädessään, mikä aiheutti hieman hämmennystä.

Myös kruununprinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla on kaksi lasta, prinsessa Estelle, 5, ja Oscar, 1. Vaikka Daniel ei saanutkaan lapsilleen keppihevosia tuliaisiksi, hän yltyi juttelemaan Rispolin kanssa pitkästi.

– Keppihevoset olivat valitettavasti Williamille. Tapaaminen Danielin kanssa oli silti hyvin miellyttävä Rispoli tuumasi jälkeenpäin.

Prinssi Danielin vierailu jatkuu Marimekon yritysvierailulla.

Prinssi William tapasi Slushin jälkeen Lauttasaaren koulun opiskelijoita ja kansaa Helsingin Esplanadin puistossa. Seuraavaksi hän nauttii lounasta Helsingin kaupungintalolla.

Williamin Suomen-vierailu päättyy Helsinki-Vantaan lentoasemalla järjestettävään Suomen ilmavoimien esittelyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?