Eemil, 12, torjui prinssi Williamin laukaukset – näin prinssi jututti nuorta maalivahtia: Keksi ovelan keinon helpottamaan tukalaa tilannettaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Eemil, 12, torjui prinssi Williamin laukaukset – näin prinssi jututti nuorta maalivahtia: Keksi ovelan keinon helpottamaan tukalaa tilannettaan

12-vuotias Eemil kertoo IS:lle, millaista oli pelata jääkiekkoa prinssi Williamin kanssa.

30.11.2017 7:08

Britannian prinssi William saapui keskiviikkona odotetulle vierailulle Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimänä. Williamin ohjelmassa oli keskiviikkona Iceheartsien järjestämissä jääkiekkotreeneissä vierailu Helsingissä Salmisaaren jäähallilla.

William saapui jäähallille hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Paikalla oli pieni joukko suomalaisia median edustajia, pari brittikuvaajaa ja iso joukko iloisia ja innokkaita lapsia.

Icehearts-toiminnan ajatuksena on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Toimintavälineenä on joukkueurheilu. Icehearts-toiminnan kohderyhmänä ovat erityisesti ne lapset, joilla on varhaisen tuen tarvetta ja haasteita käyttäytymisen tai tunne-elämän säätelyssä.

William pyysi Eemiliä päästämään ensimmäisen maalin tahallaan sisään, jotta hän onnistuisi edes yhdessä vedossa. Se sai joukkueen nauramaan iloisesti.­

William osallistui harjoituksissa rankkariharjoituksiin. Maalivahti asettui paikoilleen ja muut pelaajat kävivät jonoon odottamaan vuoroaan.

Prinssi Williamille ojennettiin käteen maila. Hän seisoi kaukaloon jäälle asetetulla matolla kengät jaloissaan. Kun tuli aika lätkäistä kiekkoa kohti maalia, William rentoutti tilanteen pyytämällä maalivahdilta ovelasti, että tämä päästäisi tahallaan ensimmäisen sisään.

Jännitys raukesi, kun ensimmäinen veto oli vedetty kohti maalia. Torjuntaharjoitusten jälkeen William ja Eemil juttelivat hetken kahdestaan.­

Maalivahtina toiminut 12-vuotias Eemil kertoo IS:lle, että hän teki työtä käskettyä ja päästi prinssin lyömän kiekon tahallaan sisään.

– Se sanoi, että päästä jooko yksi, Eemil kertoo iloisena.

– Vähän jännitti, hän myöntää.

Ensimmäisen laukauksen jälkeen Williamin ”tuuri” kuitenkin päättyi, ja Eemil torjui melkein kaikki vedot onnistuneesti.

Lapsiin ja nuoriin tottunut William jututti Eemiliä maalien lyömisen ohessa.

– Kyllä me vähän siinä puhuttiin. Esimerkiksi siitä, miten vanha mä oon, millä luokalla mä oon, kuinka kauan olen pelannut lätkää ja kuinka pitkään olen ollut moke, Eemil luettelee.

Jääkiekko on Eemilin mielestä hyvä harrastus. Maalivahtina hän on ollut kolme vuotta.

– Tämä on kolmas vuosi maalissa, tykkään tosi paljon, hän kertoo.

Eemil on pelannut maalivahdin paikkaa kolme vuotta.­

Lopuksi William kätteli ”vastustajaansa”.­

Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka kertoi IS:lle etukäteen, miten tavallisesta poikkeaviin treeneihin oli valmistauduttu joukkueessa.

– Joitain toiveita lapsille oli muun muassa, että englantia on osattava sen verran, ettei mene aivan puihin, kun Englannin tuleva kuningas tulee vastaan, Turkka naurahti.

– Toki lapsia varmaan myös jännittää kuka joutuu tai pääsee maalivahdiksi, kun William laukoo kiekkoja. Pituuden vuoksi sieltä tulee tietenkin hieman korkeamman tason laukauksia kuin mihin lapset ovat aiemmin tottuneet, hän sanoi myös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?