Anni, 29, julkaisi uimapukukuvan Instagramissa – paljastaa nyt, miltä otos todellisuudessa näytti: ”Päätin, että enää en tällaiseen alennu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anni, 29, julkaisi uimapukukuvan Instagramissa – paljastaa nyt, miltä otos todellisuudessa näytti: ”Päätin, että enää en tällaiseen alennu”

Anni Vallius paljastaa kuvaparin avulla, kuinka suuren eron pieni kuvanmuokkaus sai aikaan.

Anni Vallius ei aio enää silotella ulkonäköään sosiaalista mediaa varten.­

25.11.2017 13:21

29-vuotias Anni Vallius sijoittui Fitnessmalli 2017 -kisassa toiseksi. Vallius on koko kilpailun ajan tuonut aktiivisesti ilmi kehopositiivisuutta ja kannustanut naisia olemaan sinut itsensä kanssa.

Vallius on kertonut blogissaan avoimesti kokemistaan ulkonäköpaineista sekä tuntemattomilta saamistaan ilkeistä kommenteista. Vallius on myöntänyt, että vaikka hän pyrkii unohtamaan esimerkiksi somen luomat paineet, kokee hän silti hetkittäin epävarmuutta vartalostaan.

Epävarmuudesta huolimatta Vallius haluaa rohkeasti olla sitä mitä on. Lauantaina hän julkaisi Instagram-tilillään kuvaparin, jolla hän paljastaa totuuden sosiaalisessa mediassa julkaisemastaan kuvasta.

– Ennen ja jälkeen 2 minuutin muokkauksen. Kun julkaisin oikean puoleisen kuvan sosiaalisessa mediassani päätin, että tulen tämän kuvaparin vielä julkaisemaan ja nyt se päivä on koittanut, hän kertoo kuvatekstissä.

Vallius julkaisi kuvan muokatun version Instagramissa alunperin heinäkuussa. Nyt julkaistussa kuvaparissa on mukana myös alkuperäinen, täysin käsittelemätön versio kuvasta.

– Vain kaksi minuuttia, vähän väriä, kontrasteja, reiden silottelua huonoilla muokkaustaidoilla ja avot, kuva on "julkaisu kelpoinen". Jos näillä taidoilla saatiin kahdessa minuutissa tällainen muutos, voitte vain kuvitella miten paljon aikaa ja ammattitaitoa käytettään vaikkapa lehtien kansikuvien muokkaamiseen.

– Mielestäni oikeanpuoleisen kuvan muokattu reisi näyttää muoviselta ja epärealistiselta. Koko kuvan henki muuttuu täysin, kun tiedän itse sen olevan muokattu. Vasemman puoleinen kuva näyttää siltä miltä sen kuuluu, se olen minä 100%. Ei mitään muokkauksia tai muutakaan vippaskonsteja.

Vallius myöntää, että kun hän alun perin näki muokkaamattoman kuvan, ei se miellyttänyt häntä.

– Kun aikoinani katsoin tätä kuvaa, silmäni kiinnittyivät suoraan reiteeni ja sen selluliittiin. Nyt voin katsoa kuvaa ja sanoa, että mulla on upeat sääret, kauniit hiukset, onnellisuus huokuu kasvoistani, kannan itseni ryhdikkäästi ja muutenkin olen hyvä juuri sellaisena kuin olen.

Fitnessmalli myöntää, että koki huonoa omaatuntoa siitä, että hän silotteli vartaloaan somea varten.

– Joka kerta kun katsoin muokattua kuvaa, voin pahoin ja päätin, että enää en tällaiseen alennu.

Anni sijoittui Fitnessmalli 2017 -kilpailussa toiseksi. Kisan voiton vei Rovaniemeltä kotoisin oleva Meri Turunen. Kolmanneksi sijoittui Elina Leskinen.­

Valliuksen kuvapari on kerännyt nopeasti paljon kiitosta tämän seuraajilta. Moni nainen kiittelee häntä rohkaisevasta esimerkistä ja toteaa samaistuvansa Valliuksen kirjoitukseen.

– Vahva arvostus sinulle ja rehellisyydelle, eräs nainen kirjoittaa.

– Annat rohkeutta olla oma itsensä ja rakastaa itseään sellaisena kuin on, toinen kiittelee.

– Oot upea! Omatkin reidet ja maha täynnä muhkuroita vaikka Crosfitia harrastan. Tärkeintä on liikunnan ilo ja kokonaishyvinvointi, kolmas toteaa.

–Olen aina ollut kaikista epävarmin keskivartalostani, jonne on aina päässyt kertymään pienikin ylimääräinen rasva ja sieltä se rasva alkaa myös viimeisenä palamaan, Anni kertoi aiemmin blogissaan.­

Vallius työskentelee personal trainerina. Hän kertoi IS:lle aiemmin, että liikunta-alalla työskenteleviltä odotetaan usein hyvin hoikkaa ja tietynlaista ulkomuotoa. Hän toivoo, että voi esimerkillään näyttää, että urheilullisen ja terveen ihmisen ei tarvitse olla langanlaiha.

– Kaikkien pitäisi olla armollisempia itselleen. Pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä on. Jos kuitenkin tunnistaa joitain korjattavissa olevia asioita, voi niille tehdä jotain. Vaikka olen tyytyväinen omaan kroppaani, haluan jatkaa sen kehittämistä, Vallius sanoi IS:lle kesällä.

Elina Leskinen, Meri Turunen ja Anni Vallius Fitnessmalli-kisan finaalissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?