Äidin poikkeuksellinen kasvatuspäätös kuohuttaa somessa – 2-vuotias tytär värjää hiuksia, meikkaa ja koristautuu siirtotatuoinneilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Äidin poikkeuksellinen kasvatuspäätös kuohuttaa somessa – 2-vuotias tytär värjää hiuksia, meikkaa ja koristautuu siirtotatuoinneilla

25-vuotias Amy Lyn ei halua luopua luovuudesta ja kannustaa tytärtään ilmaisemaan itseään rohkeasti.

25.11.2017 12:32

Kalifornialainen äiti, Amy Lyn uskoo lapsen luovan kasvattamisen auttavan tätä myöhemmin elämässä. 25-vuotias Lyn on Daily Mailin mukaan vahvasti sitä mieltä, että yhteiskunta rajoittaa lasten luovuutta. Lyn haluaa itse taistella normeja ja asenteita vastaan ja antaa siksi 2-vuotiaan tyttärensä toteuttaa itseään vapaasti.

Lynin kasvatukseen kuuluu esimerkiksi se, että hänen BellaMae-tyttärensä saa hyvin nuoresta iästään huolimatta värjätä hiuksiaan. Lyn uskoo, että kun lapsi saa tehdä itsenäisiä päätöksiä jo varhain, auttaa se häntä olemaan päättäväisempi ja itsenäisempi myös myöhemmin elämässä.

2-vuotias BellaMae saa paitsi värjätä hiuksia, myös meikata. Tytön hiukset ovat violetit, sillä tämän lempiliidut ovat samaa väriä. Äiti ja tytär viettävät usein yhteistä aikaa liimaamalla siirtotatuointeja iholleen ja meikkaamalla. BellaMae nauttii kaunistautumisleikeistä ja pitää erityisesti kirkkaista väreistä.

Myös Lynin hiukset ovat kirkkaan pinkit ja hänen ihoaan koristavat tatuoinnit. Äidin ja tyttären tyylit ovat hyvin samankaltaiset ja Lyn uskoo, ettei hänen tulisi lapsen vuoksi luopua tyylistään.

– Odotin, kunnes tyttäreni alkoi kiinnostua itse siirtotatuoinneista, värikkäistä meikeistä ja hiusten värjäämisestä, hän kertoo Daily Mailille.

– Sen jälkeen annoin hänen ottaa ohjat. Koen erittäin tärkeäksi, että olen oma itseni, vaikka mikä olisi.

Daily Mailin mukaan Lyn antaa tyttärensä leikkiä niillä asioilla, millä tämä haluaa ja toteuttaa muutenkin vapaata kasvatusta. Hän toivoo, että kasvatustyyli auttaa BellaMaeta ilmaisemaan itseään ja kasvamaan itsevarmaksi nuoreksi. Lyn ei usko, että tiettyyn muottiin sopiminen auttaisi häntä tai hänen tytärtään millään tavalla.

– Mielestäni yläasteikään, lukioon tai jopa 18-vuotiaaksi asti odottaminen valintojen ja niiden seurausten opettamiseksi on liikaa. Minä päätin antaa tyttäreni aloittaa vaihtoehtojen tutkimisen itsensä ilmaisemiseksi heti kun hän pystyi siihen, jotta hän ei myöhemmin tuhlaisi aikaa miettiäkseen, kuka hän oikein on, vaan voisi keskittyä tekemään unelmistaan totta.

Lynin päätös vapaasta kasvatuksesta kuohuttaa netissä. Monen Daily Mailin jutun lukeneen mielestä 2-vuotiaan ei tulisi missään nimessä värjätä hiuksia tai meikata. Kommentoijat myös epäilevät, että lapsi oppii saamaan kaiken haluamansa, jos tämä saa tehdä päätökset itse.

– Ensimmäinen kerta, kun tuo lapsi kuulee sanan ”ei” tulee olemaan melkoinen...

– Joidenkin ihmisten ei pitäisi hankkia lapsia, jos he itse eivät ole aikuisia, toinen toteaa.

Erityisen huolestuneita kommentoijat ovat siitä, miten hiusvärien kemikaalit vaikuttavat pieneen lapseen. Monen mielestä on vastuutonta, ettei äiti huomioi hiusvärien vaaroja lainkaan.

– Mahtavaa, tyttäresi hiukset tulevat olemaan pilalla jo teini-iässä! Mahtavaa vanhemmuutta, eräs kommentoija kauhistelee.

– Hiusväreissä on aivan liikaa kemikaaleja, etenkin pienelle lapselle. Kosmetiikassa on niitä myös. Jotkut jopa sisältävät formaldehydiä ja lyijyä. Yritän levittää tietoutta, kun huomaan sen tarpeelliseksi. Toivottavasti muutat tapasi tyttäresi parhaaksi, eräs kommentoija kirjoittaa Lynin Instagram-tilillä.

– Vau. Ei kovin fiksua niiden kaikkien kemikaalien takia 2-vuotiaalle, toinen täräyttää.

– Ymmärrän, että tämä on hauskaa, mutta eivätkö ne kemikaalit ole pahaksi lapselle? Ne eivät ole hyviä edes aikuiselle, mutta vielä vähemmän lapselle. Lapset eivät tiedä kemikaalien vaaroja. Eikö vanhemman pitäisi suojella lastaan niiltä? Eikä antaa heidän tehdä tällaisia päätöksiä? kolmas jatkaa.

Amy Lyn vakuuttelee Instagram-tilillään, että kyseessä on melko turvallinen tuote, eikä hän ole huolissaan BellaMaen terveydestä sen vuoksi. Hän myös korostaa sitä, että toteuttaa vapaata kasvatusta tarjotakseen tyttärelleen paremmat eväät elämään ja pönkittääkseen tämän itsetuntoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?