Viihde

Uusi feministinen Instagram-ilmiö leviää: naiset levittelevät haarojaan kuvissa – myös Maria Veitola osallistui

Julkaistu:

womanspreading
Sadat naiset ympäri maailmaa ovat jakaneet Instagramissa itsestään kuvia haarat auki merkiten kuvat hashtagilla womanspreading.
Naiset ympäri maailmaa ovat alkaneet julkaista Instagramissa ja muissa sosiaalisen median palveluissa kuvia, joissa istuvat haarat levällään auki. Ilmiö tunnetaan englanninkielisellä nimellä ”womanspreading”.

Useat ulkomaiset julkkisnaiset ovat jakaneet itsestään kuvia haara-asennossa lisäten kuvaan hashtagin womanspreading. Suomalaisista julkkisnaisista tempaukseen osallistunut muun muassa juontaja Maria Veitola.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Veitola mainostaa kuvan yhteydessä tuoreen Me Naiset -lehden haastattelua, jossa puhuu työurastaan ja matkastaan esimiesasemaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ehdotin kanteen tällästä klassista pomoposeerausta mutta ei mennyt läpi, Veitola kirjoittaa Instagramissa.

Myös ex-missi Lotta Näkyvä on julkaissut itsestään kuvan, jossa istuu juhla-asussa haarat auki. Näkyvä tosin ei ole lisännyt kuvan yhteyteen womansperading hashtagia.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Brittilehti The Sun kutsuu womanspeading kuvia Instagrmain uusimmaksi villitykseksi. Lehti uskoo, että kyseisistä kuvista tulee vuonna 2018 Instagramissa entistä suositumpi ilmiö.

Kyseisen haara-asennon tarkoituksena on voimaannuttaa naisia. Villityksen tarkoituksena on vapauttaa naiset siitä ajatuksesta, että heidän pitäisi istua julkisilla paikoilla ”naismaisesti” eli jalat tiukasti yhdessä. Ideana on viedä viestiä eteenpäin siitä, että myös naiset voivat istua kuin miehet eli haarat levällään.

  • Malli Bella Hadid:
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Muun muassa toimittaja Radhika Sanghani julkaisi itsestään kuvan jalat auki julkisessa kulkuneuvossa. Sanghani kirjoittaa kuvan taustoista The Guardian -lehden kolumnissa.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

– ”Risti jalkasi.” ”Älä istu noin.” ”Käyttäydy kuin nainen.” Kuten useimmat naiset, myös minulle on sanottu näin siitä asti, kun olin lapsi, Sangani kirjoittaa kolumnissaan.

– Jokainen äidistäni opettajaani ja kaukaisiin sukulaisiin on kehottanut minua ”istumaan kuin hieno nainen.” Eli: jalat yhdessä, kuten Cambridgen herttuatar ja että valtaisin mahdollisimman vähän tilaa.

– Minulla on aina ollut vaikeuksia tehdä niin kuin he ovat sanoneet. Sen lisäksi, että jalat ristissä on epämukavaa istua, ei yhtäkään miestä tai poikaa ei ole ikinä pyydetty tekemään samaa. Miehet istuvat yleensä jalat niin auki kuin mahdollista, eivätkä välitä ihmisistä, jotka liiskaantuvat heidän vieressään. Tämä istumatyyli on niin yleinen, että se tunnetaan nimellä manspreading, Sangani kirjoittaa kolumnissaan.

Sanghani iloitsee kolumnissaan siitä, että useat sadat naiset ja etenkin julkisuudesta tutut naiset ympäri maailmaa julkaisevat itsestään kuvia haarat auki feminismin nimissä.

Esimerkkejä womanspreading Instagram-kuvista

Tosi-tv-tähti Kylie Jenner:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Laulaja Selena Gomez:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Miehistä käytettävällä termillä manspreadingilla tarkoitetaan joidenkin miesten suosimaa istuma-asentoa julkisissa kulkuvälineissä. Tuolloin miehet istuvat jalat leveästi auki siten, että he valtaavat useamman kuin yhden istumapaikan. Muun muassa Helsingin Sanomat on kirjoittanut ilmiöstä viime kesänä. Uutisoinnin jälkeen HS julkaisi toisen artikkelin, jossa kertoi monen mieslukijan suivaantuneen manspreading-kirjoituksesta ja valittaneen siitä, että myös naiset valtaavat tilaa julkisissa liikennevälineissä laittamalla käsilaukkunsa viereiselle paikalle.

Kalifornialainen bloggaaja Alexandra Bigley:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Kirjailija ja Telegraphin toimittaja Bryony Gordon:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Ruotsalainen urheilubloggaaja Lorena:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Malli-näyttelijä Sonya Durganova:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Seksologi Shan Boody:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt