Kuningatar Elisabet myönsi Pertti Salolaiselle harvinaisen kunnian – ”Ilmeisesti työni on siellä huomattu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet myönsi Pertti Salolaiselle harvinaisen kunnian – ”Ilmeisesti työni on siellä huomattu”

Ministeri, kansanedustaja ja entinen Suomen Britannian suurlähettiläs Pertti Salolainen sai harvinaisen kunnian kuningatar Elisabetilta.

Pertti Salolainen hymyili saatuaan CBE-kunniamerkin.­

24.11.2017 15:14

Britannian kuningatar Elisabet on myöntänyt ministeri Pertti Salolaiselle Commander of the Order of the British Empire (CBE) -arvon. Salolainen sai sen tunnustuksena työstään Suomen ja Britannian välisten suhteiden hyväksi.

– Pidän tätä suurena kunniana, sillä olenhan toiminut Britanniassa 12 tärkeää ja aktiivista vuotta, Salolainen kommentoi.

Pertti Salolainen toimi aikoinaan Ylen Lontoon kirjeenvaihtajana ja hän ehti olla myös kahdeksan vuotta maamme suurlähettiläänä Lontoossa.

Rakkaus Britanniaan on ollut vuosikausia kestävä. Salolainen on toiminut eduskunnassa Ison-Britannian ystävyysryhmän puheenjohtajana ja suurlähettiläänä hän oli perustamassa perustamassa Lontooseen Suomalais-brittiläistä kauppakamaria.

– Minulla on ollut siellä myös monia valokuvanäyttelyitä. Olen innokas Lontoon taksien ystävä ja toin kaksi taksia Suomeenkin. Skotlanti on minulle myös erittäin tärkeä kesäinen vaellus- ja luontokuvauskohde, innokkaana kuvaajana tunnettu Salolainen sanoo.

Kuningattaren myöntämä kunniamerkki sai Salolaisenkin hetkeksi hiljaiseksi. Suomessa hienon tunnustuksen Salolaiselle luovutti Britannian suurlähettiläs Sarah Price.

– Arvostan kunniamerkkiä suuresti. Iso-Britannia on ulkomaa, jonka tunnen parhaiten ja jossa olen saanut paljon hyviä ystäviä. Ilmeisesti työni on siellä huomattu ja arvostettu, Salolainen miettii syitä tunnustukseen.

– Minulla on ollut läheinen suhde myös Lontoon Cityyn ja olen Cityn vapaakansalainen. Myös Parlamentissa on paljon ystäviä eri puolueissa, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?