Jaajo Linnonmaa haukkui alatyylisesti juontajakollegoita Aamulypsyssä – sisältöjohtaja vahvistaa: Kohulähetys poistettiin kokonaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Jaajo Linnonmaa haukkui alatyylisesti juontajakollegoita Aamulypsyssä – sisältöjohtaja vahvistaa: Kohulähetys poistettiin kokonaan

Juontaja Jaajo Linnonmaa arvosteli Aamulypsy-ohjelmassaan nuorempia kollegoitaan. Kanavalta kerrotaan IS:lle, miten tilanteen suhteen on menetelty.

Aamulypsyn juontajat Juha Perälä, Jaajo Linnonmaa ja Anni Hautala Radiogaalassa viime maaliskuussa.­

24.11.2017 12:41

Aamulypsyn juontaja Jaajo Linnonmaa on joutunut kohun keskelle. Lumipallo alkoi pyöriä, kun YleX:n iltapäivälähetyksen juontaja julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa kertoi Linnonmaan puhuneen toimittajakollegasta halventavaan sävyyn. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Päivityksessä kerrottiin, että Linnonmaa kertoi radiossa kuunnelleensa muulta kanavalta ”jotain naistoimittajaa joka ihan märkänä haastatteli jotain jätkää”.

IS oli aiheen tiimoilla yhteydessä YleX:n toimittajaan, mutta hän muutti päivityksensä myöhemmin yksityiseksi eikä halunnut kommentoida asiaa enempää julkisuudessa.

Anni Hautala ja Jaajo Linnonmaa studiolla tekemässä Aamulypsyn lähetystä.­

Päivitys kuitenkin käynnisti keskusteluaallon sosiaalisessa mediassa. Myöhemmin toimittaja Laura Ollila kertoi omasta kokemuksestaan Linnonmaan kanssa Instagramissa. Ollila juontaa Nelosen nettiradiopalvelu Suplassa Lettukestit-ohjelmaa.

– Sain snäpissä viime viikolla useita viestejä, kuinka tämä suosittu radiojuontaja haukkuu meidän Lettukestejä heidän aamuohjelmassaan tyylillä ”Lettukestejä ei kuuntele kukaan ja kuinka se on ihan täyttä höpöhöpöpaskaa”, Ollila kirjoittaa.

Ollila on kirjoituksensa mukaan itse Linnonmaan vanha kollega, joten hän ihmetteli suuresti miehen puheita. Ollin päivityksestä uutisoi ensin Seiska.

Lähetys katosi netistä

Monien yllätykseksi radio Suomipopin 22. marraskuuta julkaistu aamulähetys katosi radiokanavan verkkosivuilta. Aihe tuli ilmi muun muassa viestipalvelu Jodelissa, jossa monet uteliaat ihmettelivät, minne lähetyksen kohun herättänyt osuus katosi.

Nelonen Median radioiden sisältöjohtaja Johannes Saukko kommentoi aihetta IS:lle. Saukko vahvistaa, että lähetyksessä puhuttiin alatyylisesti toisesta radiolähetyksestä, vaikka siinä ei puhuttukaan varsinaisesti kenestäkään tietystä henkilöstä tai kanavasta nimellä.

Saukon mukaan aiheesta on keskusteltu Linnonmaan kanssa jälkikäteen.

– Olemme totta kai jutelleet asiasta. Ensimmäisenä itse kuuntelin, että minkälainen keissi tämä oikein on.

– Ymmärrän hyvin, että siitä voi pahoittaa mielensä. Se ei ole minkään meidän radio-ohjelman tarkoitus. Joskus siinä epäonnistutaan. Välillä niin vain käy, Saukko pahoittelee.

Linnonmaan kanssa on keskusteltu aiheesta jälkikäteen.­

Myös Laura Ollilan ohjelmaan kohdistuneesta kritiikistä keskusteltiin.

– Olen keskustellut Lauran kanssa aiheesta. Pyrimme selvittämään asian hänen kanssaan.

Lopuksi Saukko myöntää, että kanavalla tehtiin tietoinen ratkaisu, että 22. marraskuuta radiossa esitetty lähetys poistettiin netistä jälkikäteen.

– Tässä on todettu, että kun ohjelman on tarkoitus olla viihdyttävä, eikä sellainen joka pahoittaa mieltä, niin näissä jälkilähetyksissä voi käyttää jälkiharkintaa. Teimme ratkaisun sen puolesta, että pitääkö juuri sitä mieltä pahoittavaa pätkää esittää jälkilähetyksenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?