Viihde

Vesa Keskisestä kirja julki – kirjailija yllättyi täysin kyläkauppiaan tavattuaan

Julkaistu:

Vesa Keskisestä kirjan kirjoittanut Tapio Eräheimo luuli kyläkauppiaan olevan ”jähmeä otus” ennen kuin tapasi tämän.
Tuurin kyläkauppiaasta on julkaistu kirja Vesa Keskinen - veitikka ja visionääri. Kirjan on kirjoittanut Tapio Eräheimo ja sen kustantaja on Veljekset Keskinen Oy.

Runsaasti kuvitettu 313-sivuinen teos sisältää paljon tuttuja tarinoita sekä päähenkilön että Kyläkaupan vaiheista, monista Miljoona-tapahtumista sekä Vesa Keskisen suhteesta mediaan ja julkisuuteen.

Kirjan oli määrä ilmestyä isänpäivänä, mutta julkistamista lykättiin Vesa Keskisen mukaan kahdella viikolla, jotta siihen saataisiin mukaan miljoonannen Aku Ankka –lehden vastaanottopäivämäärä. Miljoonan lehden keräystavoite tuli täyteen 11. marraskuuta.

Hän ei ollut koskaan tavannut Vesa Keskistä, kun käsiin sattui kyläkauppiaasta kertova lehtijuttu. Eräheimo mietti, miten Tuurin Kyläkauppa oikein voi menestyä, kun verkkokauppa vie markkinoita ja Stockmannkin kompuroi. Hän ajatteli, että Vesasta pitäisi kirjoittaa erilainen kirja kuin mitä liike-elämän huipputekijöistä ja poliitikoista on kirjoitettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lähetin Vesalle kirjeen, jossa ehdoin, että tehtäisiin kirja, jossa olisi rento ote ja jossa arvioitaisiin hänen persoonaansa suhteessa Aku Ankan hahmoihin. Kun sitten yhtenä lauantaiaamuna heräsin, näin puhelimessani viestin, joka oli tullut numerosta 7654321. Viesti oli lähetetty kello viiden aikaan ja siinä luki: ”Soita heti kun voit, en malta enää odottaa yhtään, terveisin Vesa Keskinen.”


Yllättävin asia, joka Eräheimolle projektin aikana paljastui, oli Vesa Keskisen rauhallisuus.

– Johtaja, joka on aina rauhallinen eikä koskaan korota ääntä, tuo levollisuutta kulttuuriin. Hänellä on myös jännän valoisa tapa nähdä asioita, jotka yleensä koetaan epäonnistumisiksi. Vesa saattaa todeta, että pieleen meni, mutta kun hän katsoo asiaa rauhassa, asian hyvät puolet alkavat nousta esiin vahvempina ja vahvempina.

Eräheimon mukaan Kyläkauppiaan persoonasta ja vieraanvaraisuudesta kertoo jotain myös se, että tämä on saanut suuretkin maailmantähdet, kuten Aku Ankka -piirtäjän Don Rosan, Scorpions-yhtyeen keulahahmojen, Billy Idolin ja Cicciolinan viihtymään Tuurissa niin, että nämä ovat palanneet takaisin ja viihtyneet entistä pidempiä aikoja.

– Kun katsoo tosi-tv-sarjaa, Vesa vaikuttaa jähmeältä otukselta, mutta kun ajattelee, että maailmantähdet viihtyvät tällaisessa peräkylässä ylimääräisiä päiviä ja viikkoja, kyllähän se kertoo hitonmoisesta vieraanvaraisuudesta.