MTV: Legendaarinen The Joulukalenteri tekee paluun – Mitä kulttimaineeseen nousseen sarjan näyttelijöille kuuluu nyt? - Viihde - Ilta-Sanomat

MTV: Legendaarinen The Joulukalenteri tekee paluun – Mitä kulttimaineeseen nousseen sarjan näyttelijöille kuuluu nyt?

Suomalaisten suosikkijoulukalenteri palaa ruutuihin joulun alla.

The Joulukalenteri nauratti tiensä suomalaisten sydämiin ensimmäistä kertaa vuonna 1997.

21.11.2017 8:44

Suomalaisten suosikkiohjelma The Joulukalenteri tekee paluun yli 20 vuotta ensiesityksestään. Hillitön jouluparodia esitettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1997.

The Joulukalenterin rooleissa nähtiin Seppo Korjus (Kauko ja Olli Santanen), Raimo Smedberg (Hande ja Kerttu Santanen) ja Kari Lehtomäki (Toivo ja Antti ”Pentti” Nieksen).

– Olen täällä Naantalin Merimaskussa ja vietän vähän tällaisia luppopäiviä, Raimo Smedberg kertoo MTV:lle.

The Joulukalenteria kuvattiin Kuusamon lumimaisemissa.

Smedberg paljastaa, että tontut ovat edelleen paljon tekemisissä keskenään.

– Lehtomäen Kari asuu Raumalla, siellä tulee käytyä silloin tällöin. Kari on kiireinen mies: Finlanders tekee paljon keikkoja. Seppo asuu Viialassa. Soittelemme, ei niin hirveän usein nähdä. Ensi kesänä tosin näemme useamman kerran, kun Seinähullut täyttää 50 vuotta, teemme muutamia juhlakeikkoja. Silloin istumme taas bussissa, hän tuumaa haastattelussa.

Ohjelman lentävät lauseet naurattavat suomalaisia yhä.

Ohjelma perustuu tanskalaiseen The Julekalender -ohjelmaan (1991), josta Norja teki oman versionsa vuonna 1994. Suomenkielisen version käsikirjoittanut ja ohjannut Jukka Virtanen kertoi IS:lle vuonna 2014, miten kulttimaineeseen noussut ohjelma sai alkunsa.

– Tein pieniä joulukalenterijuttuja jo 1950–1960-luvulla Ylen lastenohjelmiin varmaan neljänä tai viitenä vuonna nimellä ”Joulujukka”. Kerroin joulujorinoita ja väänsin joululoruja, Virtanen kertoi tuolloin.

– Maikkarin voimahahmo, Lappeenrannan suuri poika Päiviö Pyysalo sai teoksen käsiinsä ja innostui. Hän kutsui Virtasen palaveriin ja houkutteli minut hommiin. Siitä tuli tv-urani ikimuistoisin keikka.

The Joulukalenteri nousi nopeasti kulttimaineeseen.

Virtanen kertoi pestanneensa sarjan kolme päätähteä Seitsemän seinähullua veljestä -yhtyeestä. Käsikirjoituksen Virtanen suomensi norjalaisversiosta tanskalaisen sijaan, sillä se oli hänen mielestään parempi.

Viimeksi The Joulukalenteri esitettiin suomalaisessa televisiossa vuonna 2007.

– Kyllä The Joulukalenteri kestäisi vielä yhden uusinnan, Virtanen tuumasi jo pari vuotta sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?