Mikael Gabriel sopi Nelosen kanssa julkisen riitansa – ”Tunnen helpotusta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikael Gabriel sopi Nelosen kanssa julkisen riitansa – ”Tunnen helpotusta”

Räppäri Mikael Gabriel tulistui aiemmin Nelosen radioille, koska hänen musiikkiaan ei soitettu yhtä usein kuin ennen. Nyt kaikki osapuolet kommentoivat kohua IS:lle.

Mikael Gabriel kertoo Facebookissa Nelonen Median radioiden johtajan kanssa käymästään keskustelusta.­

20.11.2017 20:17

Rap-artisti Mikael Gabriel kertoo Facebookissa käyneensä maanantaina Nelonen Median radioiden johtajan Jussi Suvannon kanssa antoisan keskustelun. Keskustelu liittyi siihen, että räppärin musiikkia ei enää soitettu yhtä paljon Nelosen radiossa kuin ennen. Mikael Gabriel kirjoitti perjantaina tilanteesta suuren Facebook-päivityksen, jossa itse epäili syyksi sitä, että hän on valmentajana The X Factor -ohjelmassa, jota esittää Nelosen kilpailija MTV3.

– Olen istunut tänään alas Nelonen Median radioiden johtajan kanssa. Keskustelimme tilanteesta, kerroin näkemykseni, fiilikseni ja kuuntelin heidän puolensa. Yhteistuumin sovimme menevämme eteenpäin hyvässä hengessä. Minut toivotettiin tervetulleeksi promoamaan jatkossa musiikkiani myös heidän kanaville. Se meneekö musiikkini enää näillä kanavilla soittoon jää heidän päätettäväkseen, kuten aina, Mikael Gabriel toteaa nyt maanantaina julkaisemassaan tekstissä.

– Tunnen helpotusta, että sain tuotua tämän julki, koska tilanne on painanut minua ja vaikuttanut kaikkeen tekemiseeni. Kiitos myös Neloselle, että kuuntelitte minua ja fanejani. Haluan jatkossakin voida tehdä yhteistyötä eri tahojen ja medioiden kanssa vapaasti. Toivon että tämä kokemani vaikuttaa positiivisesti myös kollegoideni tulevaisuuteen ja mahdollisuuteen tehdä juuri ne päätökset, joiden takana voi seistä sataprosenttisesti ilman pelkoa, räppäri kirjoittaa.

Mikael Gabriel esiintymässä Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertissa Töölönlahden tapahtumapuistossa viime kesäkuussa.­

Nelonen median radioiden johtaja Jussi Suvanto kommentoi Mikael Gabrielin kanssaan käymää keskustelua IS:lle.

– Meillä oli Mikael Gabrielin kanssa tänään erinomainen keskustelu, jossa käytiin läpi esimerkiksi kuuntelijatutkimuksia ja niiden logiikkaa. Katse on käännetty nyt hyvässä yhteishengessä eteenpäin. Tässä casessa on ollut hienoa nähdä miten intohimoisesti fanit suhtautuvat artisteihin, siitähän koko tämä toimiala elää, Suvanto kommentoi.

Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kertoo, että ennen Mikael Gabrielin ja Nelosen keskustelua Universal Music oli keskustellut Nelonen Median radioiden kanssa tilanteesta useita kertoja. Valtanen iloitsee, että asia on nyt loppuunkäsitelty.

– Mikaelilla on ollut tänään ilmeisesti hyvä palaveri, jossa molempia osapuolia on kuultu ja erimielisyydet ja ongelmakohdat on selvitetty. Ja molemmat osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen, Valtanen sanoo IS:lle ja jatkaa:

– Olemme toki muutoinkin paljon yhteydessä radioihin. Välillä on tilanteita, että jonkun artistin musiikki ei soi syystä tai toisesta, vaikka se on aiemmin soinut enemmän. Tietenkin tässä oli poikkeuksellisen iso muutos, sillä Mikael Gabrielin musiikki on suosittua ja sen soitto Nelosen radiokanavilla loppui kokonaan tai väheni merkittävästi.

Valtasen mielestä on hyvä, että artistit voivat ilmaista mielipiteensä sosiaalisessa mediassa.

– Tietenkin on hyvä, että artisti voi itse ilmaista mieltään painavat asiat. On erittäin ok kertoa näistä asioista julkisesti. Varmaankin Mikaelin tekemän päivityksen vuoksi asia sai ansaitsemansa huomion ja asiasta päästiin keskustelemaan sekä saatiin lopulta kaikkia osapuolia miellyttävä lopputulos.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?